Gå til sidens hovedinnhold

Ni hoppere til VM

Norge kommer til å sende ni hoppere til VM i Val di Fiemme i februar – fem menn og fire kvinner.

Det opplyser sportssjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han går samtidig langt i å antyde at to tredjedeler av troppen i praksis allerede er klar.

Seks sikre
- Slik det ser ut nå, skal det veldig mye til at vår trio blant de 10 beste sammenlagt i verdenscupen for menn – Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde – ikke får VM-billett. Det samme gjelder våre tre jenter som har hoppet verdenscup utenlands hittil i vinter – Anette Sagen, Line Jahr og Maren Lundby, sier hoppsjefen.

Men bak de seks som kan føle seg sikre, ligger det an til kamp. To utøvere ser ut til å kjempe om den siste plassen på kvinnelaget – Gyda Enger og Jenny Hagemoen. På herresiden er det flere aspiranter til de to ledige plassene på laget.

Sju-åtte kandidater
I fremste rekke blant disse står utvilsomt trioen som, i tillegg til de tre nevnte, denne uka hopper verdenscup i Polen: Rune Velta, Anders Fannemel og Andreas Stjernen. Men hoppsjefen vil på ingen måte avskrive den sjuende i hoppuketroppen, Vegard Swensen. Ambisjoner om å melde seg på i kampen har sikkert også de tre som med det første skal hoppe både kontinentalcup og verdenscup i Japan – Atle Pedersen Rønsen, Kim Rene Elverum Sorsell og Ole Marius Ingvaldsen.

- Dessuten venter vi på at Vegard Haukø Sklett skal nå det nivået vi vet han er god for. Han har også potensial til å hoppe seg inn i en VM-tropp, påpeker Clas Brede Bråthen. (ANB)

Kommentarer til denne saken