Ni lag slåss om fem plasser

Foto: TV 2

Anders Myrvold og Detroit Red Wings er poengbest i NHL, og sikret en plass i sluttspillet. Men fortsatt er det kamp om fem av plassene.

18.03.04 14:37

De 30 lagene i NHL har i 72-74 kamper kjempet om 16 sluttspillplasser. Åtte-ti kamper gjenstår før de åtte sluttspillagene i hver avdeling (øst og vest) er klare.

Slik er situasjonen i øst:
Tampa Bay Lightning har 95 poeng, og leder Eastern Conference, men fortsatt er Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators og New Jersey Devils med i kampen om å vinne den svært jevne avdelingen.

Montreal Canadiens ligger trygt og godt på sjuendeplass, med 87 poeng, og har fortsatt sjansen til å avansere til fjerdeplass og dermed få hjemmebanefordel i første sluttspillrunde.

New York Islanders er i øyeblikket på åttendeplass, men trues av Florida Panthers etter nattens tap for nettopp Florida. Islanders har 78 poeng, Florida 71. I mellom disse to ligger Buffalo Sabres med 74 poeng.

Atlanta Trashers og Carolina Hurricanes har også en teoretisk mulighet til å kapre åttendeplassen, men ligger ni og ti poeng bak.

Slik er situasjonen i vest:
I Western Conference er Detroit Red Wings i øyeblikket på topp med 96 poeng. De kjemper med Colorado Avalanche (93 poeng) om seieren her, som vil innebære hjemmebanefordel i sluttspillet.

San Jose Sharks og Vancouver Canucks er også i praksis klare for sluttspillet.

I kampen om de fire siste plassene i sluttspillet i vest, ligger Dallas Stars og Calgary Flames et hestehode foran, med henholdsvis 85 og 84 poeng. Forutsatt at disse to ikke taper resten av sine matcher, står den reelle kampen i vest om de to plassene St. Louis Blues og Nashville Predators i øyeblikket innehar.

Los Angeles Kings og Edmonton Oilers er imidlertid bare noen få poeng bak. Her blir det ganske sikkert spenning til lagene har spilt sine 82. og siste kamper.

Disse lagene er med rimelig stor sikkerhet klare i øst:
Tampa Bay
Philadelphia
Boston
Toronto
Ottawa
New Jersey
Montreal

Disse lagene er med rimelig stor sikkerhet klare i vest:
Detroit
Colorado
San Jose
Vancouver

TV 2 Nettavisen vurderer lagenes sjanser til å vinne Stanley Cup:

Favoritter:
Detroit Red Wings
Colorado Avalanche
Ottawa Senators
New Jersey Devils

Outsidere:
Tampa Bay Lightning
Philadelphia Flyers
Toronto Maple Leafs
Dallas Stars

Mulig, men lite sannsynlig:
Boston Bruins
Vancouver Canucks
St. Louis Blues

Hva tror du om sluttspillet i NHL? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.