*Nettavisen* Sport.

Ni ledige plasser som ikke er ledige

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Åge Skinstad kunne ha tatt ut hele troppen.

18.01.10 15:55

SOGNSVANN (Nettavisen): Mandag fikk sju nye langrennsløpere klarsignal for OL i Vancouver. Dermed er elleve av maksimalt 20 løpere tatt ut.

Det skulle bety at det er ni plasser å kjempe om under NM i Stokke denne uka.

Slik er det imidlertid ikke.

- Vi kunne ha tatt ut 20 løpere i dag, hvis vi hadde vært nødt til det. Vi har diskutert igjennom kandidatene, og har en god oversikt over dem som er nummer 12 til 23 på lista, sier Åge Skinstad.

KOMMENTAR: OL-sjansen ingen grep

Internasjonale renn betyr mest
Sportssjefen bekrefter at innsatsen i NM kan innebære rokeringer på lista.

- Men de som ikke er blant disse 23, skal gå veldig fort i NM for eventuelt å bli aktuelle, røper han.

Det ligger dermed i kortene at NM ikke er noen amerikansk uttagning.

- Vi kommer uansett til å legge mer vekt på det løperne har prestert internasjonalt tidligere i vinter enn det de presterer under NM, sier Skinstad til Nettavisen.

Skinstad bekrefter at den lange kuldeperioden i Norden før og etter jul har gjort uttaket vanskeligere.

- Det har ført til at en del renn er blitt avlyst. For eksempel hadde vi håpet å få se en del løpere i forhold til hverandre under skandinavisk cup i Åsarna, men den muligheten mistet vi, poengterer han.

Elleve klare
Fem kvinner er klare for OL. Dette er Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Vibeke Skofterud, Marthe Kristoffersen og Celine Brun-Lie. De neste tre på lista er etter all sannsynlighet Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og Therese Johaug.

Blant herrene har følgende seks fått klarsignal: Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Ronny André Hafsås, Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen.

Les også: Vraker Northugs OL-oppladning

Det betyr at det fortsatt er rom for ytterligere seks løpere. Skinstad har tidligere signalisert at Lars Berger kan bli tatt ut utelukkende med tanke på stafetten.

Troppen blir sannsynligvis også komplettert med en sprinter, og der ligger John Kristian Dahl et hestehode foran Johan Kjølstad.

En anvendelig løper som Tord Asle Gjerdalen ligger sannsynligvis også veldig godt an, og det samme gjør nok veteranen Odd-Bjørn Hjelmeset.

Rene reserver?
Men ytterligere er det plass til en løper eller to. Det kan bli Roger Aa Djupvik, som hadde gode internasjonale plasseringer før jul. Det kan bli Simen Østensen, som ikke har vært i form, men som kan brukes til alt hvis han finner formen. Den kan bli en fristilspesialist som Frode Andresen. Eller det kan bli en klassiskspesialist som Jens Arne Svartedal.

Uansett hvem sistemann blir, kan vedkommende bli sendt til Vancouver som turist.

- Det kan skje at utøvere blir tatt ut i troppen uten å få gå distanser, altså rene reserver, bekrefter Skinstad.

Mandag om en uke blir troppen komplett. Innen den tid gjør alle som fortsatt har lyst på en OL-tur lurt i å gå fort i NM.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.