VIKING - HAMKAM 7-3:

Viking gikk fra 0-1 til 7-3 etter en ellevill snuoperasjon hjemme mot HamKam i Eliteserien søndag kveld.

– Det er helt fantastisk. Det må ha vært den beste pausepraten noensinne i Viking. Vi ble enige om at vi skulle inn i boks, komme med masse energi og intensitet og håpe på et mål de første ti minuttene, og det gikk helt perfekt, fortalte Zlatko Tripic til TV 2.

Overfor TV 2 åpnet Viking-kapteinen opp om hva som ble sagt i pausen da de lå under 0-1:

– Jeg sa at alle måtte si noe, men det var ikke vits å bli sur eller skjelle ut noen. Vi visste at det kom til å bli sinnssykt tøft, for HamKam er et solid lag. Vi måtte vise hvor mye vi ville vinne. Når du scorer sju mål, viser du det.

Les også: Mer frustrasjon for Molde: – Jeg forstår det faktisk ikke

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim mente at det ikke var noe spesielt med pausepraten.

– Kampplanen begynte egentlig i andre omgang. Vi manglet bevegelsene bak dem og tempo på ballen, og det fikk vi til i andre omgang. Vi hadde planen klar, så det var bare å utføre den, sa Aarsheim.

Drømmestart

HamKam fikk en drømmestart da Pål Alexander Kirkevold nikket hedmarkingene i ledelsen etter 23 minutter. Målet kom etter et nydelig innlegg av Henrik Udahl.

– Jeg er veldig fornøyd med de første 35 minuttene, hvor jeg synes vi var klart best, sa HamKam-trener Jakob Michelsen til TV 2 i pausen.

Les også: TV-kameraene fanget opp krangel. Svarte med å avgjøre kampen

Dessverre for dansken fikk Viking en pangåpning på omgangen da Nicholas D'Agostino utlignet etter bare to minutter, og deretter sendte Svendsen dem i ledelsen to minutter senere.

En snau time inn i kampen kom Viking seg til noen kjempesjanser igjen, men da D'Agostino og Svendsen nølte i avslutningsøyeblikket sto Sondre Bjørshol fram og satt inn vertenes tredje for dagen.

Salvesen-dobbel

20 minutter før full tid satte også Lars-Jørgen Salvesen inn sitt første mål for Viking i Eliteserien, bare tre minutter etter han ble byttet inn for Svendsen. Tre minutter senere la Shayne Pattynama på til 5-1-ledelse, før John Olav Norheim reduserte for HamKam.

– Vi scorer sju mål på en omgang. Det viser litt hva som bor i oss, men vi kan ikke svinge så mye som vi gjør. Det føltes ut som alt gikk inn en periode, sa Salvesen til TV 2.

Målfesten fortsatte da Harald Nilsen Tangen kom seg fri i bakrom, men ble lagt i bakken. Dommer Marius Hansen Grøtta pekte på straffemerket, og dermed kunne Tripic sette inn kampens åttende mål.

Men de var ikke ferdig der. Sju minutter før full tid fyrte Aleksander Melgalvis av en kanonkule som snek seg inn i nettet bak Patrik Gunnarsson, før Salvesen satte inn sitt andre for dagen.

(©NTB)