«Nibali er ingen mester»

Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)

Sykkellegende sparer heller ikke sin egen nevø i nådeløst oppgjør med italiensk sykkelsport.

03.10.12 10:08

Francesco Moser vant VM, Giro d’Italia, Milano-Sanremo, Paris-Roubaix og Giro di Lombardia.

For å nevne noe.

Nå er nevøen Moreno på vei oppover i italiensk sykkelsport, men det hindrer ikke 61-åringen i å slakte ham og hans lagkamerater.

- Det er en mager periode, spesielt i klassikerne hvor vi ikke er konkurransedyktige, oppsummerer Moser overfor Il Gazzettino ifølge bicicilismo.com.

Blodfattige klassikere
Han var nettopp vært vitne til nok et skuffende «Il Lombardia». Spanske Joaquim Rodriguez kunne kjøre solo inn til seier, mens bare Mauro Santambrogio kunne si seg relativt fornøyd blant italienerne, med sin 4.-plass.

- Ryttere faller av på de viktige punktene, der rittene avgjøres. Sannheten er den at vi kjører svært dårlig i disse endagsrittene, mener Moser.

En kjapp titt på monumentalklassikerne, viser at Damiano Cunego var den hittil siste italienske vinneren da han gikk til topps i Lombardia for fire år siden.

De øvrige monumentene er ikke vunnet siden: Flandern rundt (Alessandro Ballan, 2007), Paris-Roubaix (Andrea Tafi, 1999), Milano Sanremo (Filippo Pozzato, 2006), Liège-Bastogne-Liège (Danilo Di Luca, 2007).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Graham Hughes

Dog skal det nevnes at Enrico Gasparotti vant årets Amstel Gold Race, og at han og Nibali ble to og tre under Liège-Bastogne-Liège.

Uttalelsene faller også etter et meget skuffende VM i Valkenburg. Der forsøkte Nibali seg med en fartsøkning oppover Cauberg, kun for å bli kontret på av Gilbert – som endte opp med å vinne rittet.

- Nibali gjorde ikke annet enn å trigge Gilbert, som igjen handlet på impuls og kjørte fra ham. I Tour de France gjorde han noen små forsøk, men det sterkeste rytterne ble ikke for bekymret. Nibali er en god rytter, men ikke en mester. Han må jobbe hardere for å fortjene en slik tittel.

- Det finnes ingen ny Moser
Italias bestemann i VM ble Oscar Gatto på en beskjeden 13.-plass.

- Jeg mener ikke det var Paolo Bettinis (landslagssjefen) feil. Materialet han hadde å jobbe med var for dårlig. Dessverre var det ingen ny Moser der, og heller ikke en ny Bettini, uttaler Francesco.

Her er det kanskje på sin plass å nevne at nevøen, 21-årige Moreno, var med på det italienske VM-laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.