*Nettavisen* Sport.

Nibali finner rytmen i Astana

Foto: Gian Mattia D'Alberto (AP/Scanpix)

«Haien fra Messina» flekker tenner i sine nye farger.

13.02.13 19:37

Men sedvanlig, offensiv kjøring og en solid fjerdeplass viste Vincenzo Nibali (Astana) seg frem på tirsdagens etappe av Tour of Oman.

Nibali, som vant fjelletappen i fjorårets Tour of Oman, akselererte fra et hurtiggående hovedfelt innenfor de siste to kilometerne. Der fikk Messina-gutten besøk av Martin Elmiger og Tony Gallopin fra RadioShack-Leopard.

- Jeg stakk med IAM-rytteren og Gallopin fordi jeg følte det var riktig å røre på meg, sier Nibali etter etappen til Al Butan, en kupert trasé over 146 kilometere under den arabiske solen.

- Vi hadde god luke på toppen av siste bakke, men så blåste Peter Sagan forbi oss og vi hadde ingen mulighet å hente ham, forklarte Nibali, som nå er inne i sin første sesong for Astana, etter sju år med italienske Liquigas.

Den nybakte Astana-kapteinen kunne lite gjøre med sin tidligere lagkompis, Peter Sagan, men er likevel fornøyd med prestasjonen. Nå håper Nibali at han kan hevde seg i sammendraget.

Endelig Giro d´Italia-triumf?
Som Italias beste grand tour-rytter om dagen, er det nok gledelig for den italienske fansen at Nibali fokuserer på Giro d´Italia denne sesongen. Tour de France var den store målsetning i 2012. Der endte Nibali som en god nummer tre, bak det formidable Sky-tandemet Bradley Wiggins og Chris Froome, hvilket betydde at «Haien fra Messina» ble første italiener på pallen siden Ivan Basso (2005).

Les også: Cavendish leder troppene i Algarve

Med årene har Nibali etter hvert blitt en rutinert rytter i de lange etapperittene. Siden giro-debuten i 2007 har Nibali kjørt ni grand tours, fullført samtlige og hver gang havnet blant de 20 beste i sammendraget. I 2010 vant han Vuelta a España sammenlagt. Det året assisterte han Ivan Basso til topps i giroen, men sikret seg også en plass på pallen i sammen slengen.

I år er Nibali Astanas ubestridte kaptein for giroen, og italieneren er åpenbart ivrig for å åpne seierskontoen hos sin nye arbeidsgiver.

- Jeg er fornøyd med resultatet her i Oman, og jeg vil gjerne kjempe om seieren. Det er viktig at laget fungerer godt, og i dag syns jeg at vi jobbet bra sammen, sier Nibali som fortsetter sesongen med Tirreno-Adriatico i begynnelsen av mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.