Nibali satser mot Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

– Jeg vil sykle for å vinne, for meg og alle i Italia, sier Astana-rytteren.

15.10.13 15:20

Tour de France er Vincenzo Nibalis store mål i 2014.

– Det eneste som er sikkert er at jeg skal tilbake til Tour de France, sier italieneren om neste sesong, ifølge cyclingnews.com .

Den 28-årige sammenlagtspesialisten syklet ikke årets utgave av rittet, men fokuserte på Giro d'Italia og Vuelta a España – det endte med seier på hjemmebane, mens Chris Horner ble for sterk for italieneren i Spania.

Nibali syklet Tour de France i 2012, den gang vare både Bradley Wiggins og Chris Froome bedre enn den daværende Liquigas-syklisten – i en løype som favoriserte de temposterke sammenlagtkanonene. 2014-løypen er ennå ikke offentligjort, men Nibali har likevel bestemt seg for å sykle rittet som ikke har sett en italieneren øverst på seierspallen siden 1998.

– Giro d'Italia er et flott sykkelritt, men jeg ønsker å fokusere på Tour de France. Jeg vil sykle for å vinne, for meg og for alle i Italia, uttaler han.

Marco Pantani vant Tour de France i 1998. Mens il Pirata – Piraten – var den forrige italienske seierherren i rittet, kan lo Squalo – Haien – bli den neste.

Den gule trøyen mangler i troféskapet, eller trøyeskapet, til Nibali som har vunnet både Giro d'Italia og Vuelta a España tidligere i karrieren.

I jakten på en triumf i Tour de France styrker Astana laget med flere stjerner. Den rutinerte Franco Pellizotti, klatresterke Mikel Landa og tempospesialisten Lieuwe Westra er alle bekreftede Astana-signeringer.

Astana ønsker åpenbart å utfordere det dominerende Sky-laget i neste sesongs Tour de France. Et Sky-lag som mister Rigoberto Uran, men henter Mikel Nieve foran 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag