RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nibali tror Horner feiler opp «monsterbakken»

Foto: Tim de Waele
Sist oppdatert:
- Jeg forventer å vinne Vueltaen, svarer Horner.

Vincenzo Nibali tapte sammenlagtledelsen og er tre sekunder bak Chris Horner før den siste testen i årets Vuelta Espana, Angliru. Nå ber Nibali høyere makter om regn for å kapre tilbake den røde sammenlagttrøya.

- Hvis det regner, gleder jeg meg til å se Horner klatre på samme måte som han pleier, stående. Det blir for glatt i den bratte bakken, som gjør at han må endre klatrestil. Hvis det regner, forandrer alt seg, sier Nibali til cyclingnews.com før start.

L’Angliru har partier med stigning opp mot 23 prosent, er 12,55 kilometer lang og stiger gjennomsnittlig 9,9 prosent. De siste seks kilometerne stiger det 13,3 prosent i snitt.

ANGLIRU: Har vært på Spania rundt-programmet mange ganger. Her mister Wiggins den røde trøyen for noen år siden.
ANGLIRU: Har vært på Spania rundt-programmet mange ganger. Her mister Wiggins den røde trøyen for noen år siden.

- Bedre uthvilt enn Horner
Det er meldt regn på dagens etappe, men det ser ut som om det blir oppholdsvær til etappen er ferdig. Likevel er Nibali optimistisk før den knallharde etappen.

- Jeg er rolig og avslappet. Da jeg mistet trøyen gikk jeg rett i bussen og tok en dusj, slappet av og sovnet. Før har jeg brukt tid på pressekonferanser og oppstyr etter etappene. Jeg er bedre uthvilt enn Horner, som måtte ha den runden i går, sier Nibali.

HÅPER PÅ REGN: Vincenzo nibali håper på regnvær opp til Angliru.
HÅPER PÅ REGN: Vincenzo nibali håper på regnvær opp til Angliru.

- Forventer å vinne
Horner var overrasket over resultatet og den røde trøyen etter gårsdagens etappe. Og selv om han aldri har sykler Angliru, er han selvsikker på etappen.

- Jeg er i god form, og jeg forventer å vinne Vueltaen. Jeg har aldri syklet Angliru før, men jeg skal se gjennom etappen i kveld så jeg vet hva det går i. Bratte bakker er det som passer meg best, sa Horner til cyclingnews.com etter gårsdagens etappe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere