*Nettavisen* Sport.

Nibali ubekymret over Astanas dopingproblemer

Vincenzo Nibali vant sommerens Tour de France. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Jeg tror ikke at Astana får problemer.

Astana står i fare for å miste lisensen på verdenstouren i sykling, men lagets store stjerne Vincenzo Nibali tror fullt og fast på Tour de France-deltakelse også i 2015.

Bakgrunnen for at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har igangsatt en gransking rundt Astana, er dopingsakene som har rammet laget den siste tiden. De kasakhstanske brødrene Maxim og Valentin Iglinskij er begge avslørt for bruk av EPO.

Nylig ble det også klart at en annen kasakhstansk rytter, Ilja Davidenoks, har avgitt en dopingprøve som viser spor av anabole steroider. Unggutten har de siste sesongene vært del av Astanas utviklingslag.

Om UCI foretar seg noe med hensyn til Astanas lisens for neste sesong, er foreløpig ikke klart. Årets Tour de France-vinner Vincenzo Nibali hevder han er trygg på at det ikke kommer til å skje.

- Jeg tror ikke at Astana får problemer. Det som har skjedd, har med Iglinskij-familien å gjøre. Det er en separat historie, sier italieneren til nyhetsbyrået AFP.

- Som lag kan ikke vi svare for hva to brødre gjør. Når det gjelder sistemann (Davidenok), er ikke han en av våre ryttere. Han er del av et kontinentallag og ledes ikke av oss, tilføyer han.

Danske Jakob Fuglsang er lagkamerat med Nibali i det kasakhstanske laget. Heller ikke han er bekymret for lisensen.

- Jeg tror vi får lisens. Laget har kastet ut Iglinskij-brødrene umiddelbart. Det har reagert og tatt avstand fra dette. Jeg tror laget beholder sin lisens, med mindre UCI vil statuere et eksempel, sier han til dansk TV 2. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.