*Nettavisen* Sport.

Nibali vurderer Flandern rundt

Foto: (Reuters/STEPHANE MAHE)

Giro-vinneren kan kjøre brosteinsklassikeren før Tour de France.

25.11.13 19:36

Tour de France er Vincenzo Nibalis store mål i 2014. Astanas italienske Grand Tour-ess gikk helt til topps i årets Giro d’Italia og tok andreplass bak Chris Horner i Vuelta a España.

Neste sesongen er planen å returnere til det franske tre ukers rittet hvor han som Liquigas-rytter kjørte inn en tredjeplass i 2012.

Med et forsterket Astana-mannskap i ryggen håper imidlertid 28-åringen fra Messina å forbedre pallplassen bak Team Skys Bradley Wiggins og Chris Froome.

Les også: Fortsetter Tinkoff hos Bjarne Riis?

I vinterpausen har Michele Scarponi, Lieuwe Westra og Franco Pellizotti alle hoppet om bord på den blåmalte kasakhstanske skuten, som fra før er lastet med garvede etapperyttere som danske Jacob Fuglsang, svenske Fredrik Kessiakoff, samt Nibalis trofaste hjelpere, Valerio Agnoli og Alessandro Vantotti.

Astana mannskapet må imidlertid komponeres med omhu skal Nibali ta opp kampen med årets suverene Tour de France-vinner, Chris Froome fra Team Sky.

– Det er mange elementer å vurdere. Blant andre er Fuglsang, Scarponi, Westra, Kessiakoff, Vanotti ryttere som vil passe inn. Det er selvfølgelig veldig tidlig å snakke om et laguttak nå. Agnoli har ingen erfaring med Tour de France, fordi han har alltid kjørt Giro d’Italia. De andre jeg nevnte har derimot den erfaringen. Det er en veldig annerledes type kjøring i touren, sier Nibali til Spazio Ciclismo.

Kampen mot Froome
Nibali var faktisk en av få ryttere som klarte å overliste en nærmest altvinnende Froome denne sesongen, da han sendte Sky-toget av skinnene under Tirreno-Adriaticos sjette etappe til Porto Sant'Elpidio.

Med et listig og fatalt effektivt bakholdsangrep overrasket Nibali sin britiske konkurrent i den kuperte finalen. Angrepet kostet Froome den blå ledertrøyen og sammenlagtseieren. Nibali vant rittet for andre året på rad.

– Vi fikk se mye mer av Froome i Tour de France, men stilen hans var godt synlig allerede i Tour of Oman og Tirreno-Adriatico, hvor han hentet 20 sekunder på meg før jeg angrep. Jeg la merke til flere ting ved Chris Froomes kjøremåte. I touren virket nivået hans å være enda høyere. Kanskje fordi Contador var svakere enn normalt. Jeg tror likevel Froome har blitt mye sterkere siden 2012. Han har blitt bedre på tempo spesielt. Han nærmere seg Tony Martin og det viser stor utvikling, skryter Nibali.

Sammen med sin Paolo Slongo, Giro-vinnerens trofaste trener som nå også er en del av Astana, skal Nibali tilbringe store deler av vinteren i Calpe, sør i Spania. Der får han også muligheten til å trene på den lokale banen, hvor tempoferdighetene kan finspisses. Nibali skal også tilbringe tid i vindtunnel.

Utelukker ikke Flandern rundt
Astana-kapteinen skal i utgangspunktet ikke forsvare sammenlagtseieren fra årets Tirreno-Adriatico. Etter anbefaling fra lagets manager, Giuseppe Martinelli, er Paris-Nice en bedre oppladning til Milano-Sanremo, hvor inkorporeringen av Pompeiana-bakken har gjort finalen til gunstig terreng for angrepshissige Nibali.

– Jeg skal kjøre Milano-Sanremo, Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Det blir mine viktigste ritt, sier Nibali – som ikke har sett den nye Pompeiana-bakken ennå, men tror den vil gjøre livet surt for spurterne.

Tour de France-aspiranten utelukker heller ikke å stille til start i Flandern rundt. Tourens femte etappe til Arenberg Porte du Hainaut er dekorert med flere brosteinsparti (15.4 km totalt) og kan potensielt sette en brutal stopper for italienerens drøm om gul trøye i Paris.

– Vi har vurdert det (kjøre Flandern rundt). Rittet står ikke på programmet mitt, men planen min kan endres underveis hvis formen er variabel. Det for eksempel ikke sikkert at jeg kjører Paris-Nice i stedet for Tirreno-Adriatico, sier Nibali – som iallfall har sett seg ut Tour San Luis som et fint sted å starte sesongen i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.