Gå til sidens hovedinnhold

Nicklas Bendtner: - For første gang gråt jeg foran noen andre enn mine foreldre

Den danske fotballspilleren åpner seg opp i ny bok.

31-åringen, som var i Rosenborg inntil i sommer, har hatt en lang og innholdsrik karriere som fotballspiller. I løpet av tiden som fotballspiller har det imidlertid ikke manglet på kontroverser og opp- og nedturer.

Nå spiller dansken i FC København under Ståle Solbakken, men Bendtner har vært proff i en rekke storklubber i løpet av sitt fotballiv. Nå har han samlet noen av historiene i en selvbiografi.

- Det er heldigvis aldri for sent å lære noe og å ruste seg til fremtiden. Derfor har jeg besluttet å samle historiene, som i snart 31 år har skapt meg på godt og vondt.

Les også

Bendtner: - Folk tror jeg er psykopat

- Det har jeg tenkt å gjøre i en bok, hvor fortellingen ikke blir drevet av spekulasjoner og sensasjoner, men av min ganske solide hukommelse (tro det eller ei!) og en åpenhet som ellers ikke er spesielt typisk i toppfotballen, skrev Rosenborg-spissen i vinter.

Holdt på å ødelegge fotballdrømmen

En historie som dansken snakker åpenhjertig om, er da han spilte i Arsenal i 2004 som 16-åring. Bendtner hadde imponert på ungdomsakademiet, og var på nippet til å bli hentet opp i A-lagsstallen. Det var da han ble innkalt på teppet hos daværende akademisjef Liam Brady.

- Jeg fikk en lang tale. Jeg måtte innse at jeg var en liten fisk i en stor dansk dam. Jeg måtte slutte å tenke på bilder, dyre klokker og modellkjærester. Det er noe man gjør seg fortjent til gjennom hardt arbeid, forteller Bendtner i sin nye bok som britiske The Guardian har fått tilgang på, ifølge danske BT.

Les også

Nicklas Bendtner dropper boligkrangel

Dansken forteller videre at han brast ut i full gråt, for første gang foran andre enn sine foreldre, og lovet Brady å jobbe hardt og ikke ødelegge sin egen fotballdrøm.

- Det var da jeg innså at Arsenal er min drøm, og at jeg var iferd med å ødelegge den eneste planen jeg hadde, står det videre i boken.

Mange kontroverser

Dansken klarte til slutt å bli i Arsenal og spille i Premier League. Ferden gikk videre til store klubber som blant annet Wolfsburg og Juventus. før han endte opp i Rosenborg i 2017 og var i klubben til sommeren i år.

I løpet av årene som fotballspiller har dansken vært involvert i flere utenomsportslige episoder. Han har havnet i slåsskamp på en kro i Danmark, kastet glassflasker på byen og han har blitt fotografert på fylla med buksene på knærne, etter et tap for Manchester United tilbake i 2009.

I september i fjor angrep dansken en taxisjåfør i København, og det endte opp med at Bendtner ble dømt til 50 dager i fengsel. Tidlig i år sonet dansken straffen sin med fotlenke i den danske hovedstaden. Da fotballspilleren var ferdig med soningen var han ikke en del av Rosenborg-trener Eirik Horneland sine planer, og 31-åringen ble solgt til FC København i sommer.

Les også

Bendtner klar for FC København

- Da jeg var 16 år og flyttet hjemmefra, var det mye jeg ikke visste noe om. Men jeg visste i hvert fall at jeg gjerne ville vende tilbake til København og FCK en vakker dag, sa dansken da overgangen ble kjent.

Kommentarer til denne saken