Den kjente norske fotballagenten Jim Solbakken klaget Nidaros-redaktør Stig Jakobsen inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter at han publiserte en melding på sin personlige Twitter-profil.

I meldingen skrev Jakobsen «… signerer med Svindler-Jim.» i et svar til en annen person som hadde skrevet «Ole…».

Onsdag konkluderte utvalget med at Jakobsens melding ikke var brudd på god presseskikk.

Utvalget mente kommentaren var i et presseetisk grenseland.

– Jeg synes dette er et eksempel på skikkelig dårlig folkeskikk, men jeg er usikker på om det er dårlig presseetikk, sa utvalgsmedlem Øyvind Kvalnes under diskusjonen.

Bakgrunnen for meldingen var at Rosenborg-spiss Ole Sæter hadde signert en avtale med Solbakken som sin nye agent.

Etter en lengre diskusjon konkluderte til slutt utvalget med at kommentaren på Twitter ikke var et brudd på noen av punktene som var klaget inn.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Solbakken for en kommentar til saken. Han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Klaget inn flere punkter

Solbakken klaget inn Nidaros-redaktørens Twitter-melding for det han mente brudd på følgende punkter i Vær Varsom-plakaten (VVP):

2.2, om redaksjonell uavhengighet og integritet

3.2, om opplysningskontroll og kildebredde

4.1, om saklighet og omtanke

4.13, om rettelse

4.14, om samtidig imøtegåelse

Solbakken mente Twitter-meldingen måtte sees som del av den redaksjonelle virksomheten til Nidaros. Han skrev i sin klage:

«Twitter-kontoen er imidlertid meget tett linket til mediet som redaktøren representerer, i tillegg til at redaktøren er såpass profilert, i en viktig samfunnsrolle, at ‘folk flest’ forbinder ham og hans meninger med avisen. Den aktuelle ytringen ble dessuten publisert i direkte sammenheng med en nyhetssak som avisen han styrer publiserte, bare kort tid før redaktøren – i arbeidstiden – lot tastaturet tale.»

Les hele klagen hos PFU her.

Fant ingen minnelig løsning

Nidaros-redaktøren har avvist at god presseskikk ble brutt. Jakobsen mente publiseringen falt utenfor PFUs mandat, fordi meldingen ikke var en del av Nidaros’ redaksjonelle publiseringer, men en privat ytring fra redaktøren selv

Det har tidligere vært kontakt mellom partene med sikte på å løse saken i minnelighet, uten at dette har ført fram.