RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Erlend Aas

Nielsen sendte Vålerenga til himmels

Sist oppdatert:
Unggutten sørget for seier over erkerivalen.

LILLESTRØM -
VÅLERENGA 0-1:

Oppgjørene mellom Lillestrøm og Vålerenga er en av de største klassikerne i norsk toppfotball og de siste årene har osloklubben hadde et tak på rivalen på fremmed gress.

Denne sesongen har de to lagene begge endt opp som middelhavsfarere på tabellen, selv om Vålerenga av mange var tippet som en reel gullkandidat før sesongen.

Men til tross for en skuffende sesong gjorde Martin Andresen igjen livet surt for kanarifuglene på Åråsen. Det sørget unggutten Håvard Nielsen for.

Etter 72 minutter ble han spilt opp av Fedor Ogude og satte ballen forbi Lillestrøm-keeper Stefan Logi Magnusson. Dette holdt til tre kjærkomne poeng.

Resultatet betyr at osloklubben nå er oppe på en fjerdeplass på tabellen, med sine 35 poeng. Opp til Brann på bronseplass, er det fire poeng.

Det åpnet friskt
Det åpnet friskt på Åråsen og allerede etter to minutter fikk gjestene en sjanse. Bojan Zajic la inn mot Kristofer Hæstad, men den tidligere Start mannen avsluttet over.

Like etter var Lillestrøm på farten. Stian Ringstad slo til il Ohi Omoijuanfo og unggutten slo videre til Fredrik Gulbrandsen.

Unggutten kom alene med VIF-keeper Lars Hirschfeldt, men det var burvokteren til osloklubben som trakk det lengste strået.

Etter ni minutter slo Karim Essediri et godt innlegg mot Frode Kippe og den rutinerte midtstopperen stusset ballen videre mot mål. Kula gikk rett utenfor mål til gjestene.

Den gode åpningen på matchen gikk imidlertid etter hvert over til å bli en knokkelkamp, med mange tøffe dueller. Både Hæstad og LSKs Paul Obiefule pådro seg gule kort.

Da dommer Svein Erik Edvartsen to minutter på overtid i første omgang tok fløyten til munnen og blåste for pause sto det fortsatt 0-0. Vertene hadde vært nærmest scoring.

Nielsen avgjorde
Andre omgang åpnet på samme måte som den første, med gode sjanser. I det 50. minutt ble Omoijuanfo spilt fri, men igjen var Hirschfeldt med på notene og reddet avslutningen.

Det skulle likevel drøye før det for alvor ble noe å juble for på Åråsen. 72 minutter hadde gått av kampen, da ballen for første gang fant veien til nettmaskene.

Vålerenga fikk først en stor mulighet ved Veigar Páll Gunnarsson, men LSK-keeper Stefan Logi Magnusson reddet og vertene fikk avklart.

Gjesten fra Oslo vant imidlertid ballen tilbake og Fedor Ogude sendte den til Håvard Nielsen. Unggutten bredsidet den forbi Magnusson og Vålerenga var i ledelsen.

Med ni minutter igjen å spille fikk LSK en stor sjanse til å utligne. Gulbrandsen fikk avsluttet fra skrått hold, men igjen var Hirschfeldt på plass og fikk hindret scoring.

Nærmere kom aldri hjemmelaget.

På overtid kunne Vålerenga gått opp i 2-0, da Lillestrøm-keeper Magnusson ble med opp på corner, men etter litt klabb og babb foran det tomme buret, fikk LSK avklart.

Langt inn i overtiden ble også vertenes Paul Obiefule utvist. Han pådro seg sitt andre gule kort for kvelden, etter en ufin takling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere