*Nettavisen* Sport.

NIF nedbemanner med 29,9 årsverk

Foto: Scanpix

Idrettsstyret, ved fungerende idrettspresident Grethe Fossli, vedtok tirsdag kostnadsreduksjoner på 15 millioner kroner årlig. Det betyr at det må bli en bemanningsreduksjon på 29,9 årsverk.

16.03.04 17:21

Nesten halvparten tas fra Idrettens studieforbund. Vedtaket ble gjort med 8 mot 3 stemmer. Norges idrettsforbund hadde et underskudd på 35 millioner kroner i 2003. Noe som fik president Kjell Kran og generalsekretær Ivar Egeberg til å forlate sine poster.

- Dette er en vanskelig og trist dag for norsk idrett. Dessverre ser ikke styret noen annen vei utenom nedbemanning for å rette opp NIFs skakkjørte økonomi. Styret har gjort en grundig gjennomgang av hele NIF, og tilpasset organisasjonen til inntektene og de tjenestene vi skal tilby, sier fungerende idrettspresident, Grethe Fossli, som understreker at nedbemanningen skal skje i tråd med gjeldende bestemmelser i i lov- og avtaleverk.

Overalt
Det er vedtatt å kutte fem årsverk i stabs- og støttefunksjoner i NIF som sentralledd, sju årsverk i barn-, ungdom- og breddeidrett, 13,7 årsverk i idrettens studieforbund, 2,5 årsverk i Olympiatoppen, i tillegg til 1,7 årsverk i administrative fellestjenester på Ullevaal.

I tillegg er det iverksatt generelle tiltak for innsparinger. Det er også innført ansettelsesstopp og nye rutiner for kostnadskontroll ved reiser. Styret forutsetter at administrasjonen i tiden som kommer gjennomgår alle øvrige driftsområder for å redusere ytterligere kostnader.

15 millioner
Totalt vil kostnadskuttene gi en innsparing på 15 millioner kroner neste år. Effekten for inneværende år er det foreløpig ikke mulig å anslå.

Styret anser dagens vedtak som første trinn i prosessen med kostnadsreduksjoner, og mener at ytterligere kostnadskutt må påregnes i tingperioden frem mot 2007. Styret forutsetter at det nye Idrettsstyret følger opp dette arbeidet, heter det i en pressemelding.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.