Gå til sidens hovedinnhold

NIFs nye spisshelt

Med to flotte scoringer bidro Mathias Samuelsen til at NIF onsdag avanserte til 1. runde i NM.

BYGDØY: - 1. runde i cupen har jeg aldri vært med på, så det er veldig morsomt at vi klarte å komme oss dit, smiler «Matta».

At det var han som skulle ordne to mål og være toneangivende i seieren mot Bygdø Monolitten, var overraskende for Mortensrud-gutten selv.

- Jeg spiller vanligvis kant eller sentral midt, så spiss er noe jeg har spilt lite. Men jeg var effektiv i dag, smiler Mathias som løste sin nye rolle prikkfritt.

Kalde avslutninger

Med sin enorme fart og store arbeidskapasitet var han en konstant trussel for vertenes forsvar sammen med spissmakker Fredrik Larsen. Og da en av hjemmelagets forsvarere tabbet seg ut og sendte Mathias alene med keeper etter et drøyt kvarter, var spissvikaren kald.

- Jeg så keeperen sto langt ute, så jeg prøvde å lobbe over ham, forteller Mathias om kampens første nettkjenning.

Bygdø Monolitten slo tilbake rett før pause, slik at lagene gikk til hvilen med 1-1.

Ti minutter ut i 2. omgang markerte så Mathias seg igjen, da han trakk seg inn fra kanten og avsluttet vakkert.

- Nå håper jeg å spille mer spiss fremover, gliser tomålsscoreren.

Håper på VIF

Like etter 2-1målet var det spissmakker Fredrik Larsens tur til å tegne seg på scoringslisten. NIF-spissene hadde generelt en god dag mot Bygdø Monolitten.

- Jeg følte vi hadde et bra samarbeid, fastslår Mathias Samuelsen.

Mot slutten ble begge spissene byttet ut, og fra benken fikk de se lagkameratene kontrollere inn til avansement - selv om Bygdø Monolitten fikk en redusering helt på tampen.

- Det har vært snakk om at vi nå kan møte VIF i cupen, og det hadde vært artig siden jeg har spilt i Vålerenga i mange år, sier cuphelten Mathias.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs