RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nila og Ingrid gamblet smart

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Nila Håkedals skulderskade gjorde at hun og Ingrid Tørlen måtte ta en stor sjanse i Nederland.

På grunn av skaden valgte den norske duen å sto over kampen mot andreseedede Talita/Antonelli fra Brasil og i stedet satse på taperrunden. Gamblingen lønte seg.

Det ble seier 21-15, 21-16 over Blundell og Scarlett fra New Zealand.

– Jeg er virkelig redusert, og er glad for at vi valgte å stå over den første kampen i dag. Skulderskaden hemmer meg på alle måter, sa Nila Håkedal til NTB etterpå.

Håkedal og Tørlen er nå sikret minst en sjuendeplass i verdensserieturneringen i Den Haag. Fredag møter de norske jentene duoen Vivian og Vieira fra Brasil.

Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn tapte 1-2 for tsjekkiske Klapalova og Petrova og endte på 13. plass. Det er årsbeste for duoen, og var en flott måte for Maaseide å ta farvel med verdensserien på.

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr er Norges eneste deltakere i herreturneringen. I sin første kamp fikk gutta revansje mot Nikolai og Ingrosso fra Italia, som nordmennene tapte for i Kristiansand.

– Forrige uke på Åland tok vi revansje på Somoilovs/Sorokins, som vi tapte for uken før i Kristiansand. Denne gangen var det Nikolai/Ingrosso fra Italia som sto for tur. Det er fryktelig mye vind her i Den Haag og derfor ble serven veldig viktig. Nikolai servet meget bra i første sett, og vi ble liggende bakpå gjennom hele settet og tapte 16-21, sier Skarlund i en pressemelding.

I det andre settet var det nordmennene som servet best, og da ble det også 21-15 i norsk favør. Det tredje settet vant Skarlund og Spinnangr til slutt 15-13.

I sin neste kamp ble det som ventet tap for andreseedede Harley/Alison fra Brasil. Sluttsifrene ble 13-21, 16-21.

- Brasilianerne ble nummeret for store for oss i dag. I det første settet ble vi litt for ivrige og ville litt for mye. Det resulterte i for mange upressede feil og dermed også tap 13-21. I andre sett kom vi bedre igang. I og med at det er mye vind som står rett på i lengderetningen av banen er det èn side som er mye bedre enn den andre. Det vil igjen si at laget som står på «motvind»-sida har større sjanser til å score poeng. Vi byttet til den «gode» sida på stillinga 11-10 til oss i andre sett og gikk opp til 12-10. Her hadde vi virkelig muligheten til å trekke fra, men dessverre klarte vi å rote det til og byttet side igjen på 14-14. Da kollapset det litt og vi tapte 16-21, forteller Skarlund.

Fredag skal den 15. seedede norske duoen møte 17. seedede Mesa og Lario fra Spania i kamp om å unngå 17. plassen.

- Det er et lag vi har møtt én gang før i år. Da vant vi 2-0. Vi håper på å spille en god kamp. Da har vi alle muligheter til å gå videre, konstaterer Skarlund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere