Gå til sidens hovedinnhold

Nila og Ingrid til semifinale

Sterk innsats av Nila Håkedal og Ingrid Tørlen i Kristiansand.

Norges beste kvinnelige sandvolleypar sikret seg semifinaleplass i verdensserieturneringen i Kristiansand. De slo fredag kveld det australske paret Palmer/Bawdan 21-16, 21-13.

Det norske paret hadde små problemer med de australske jentene i sørlandssanden, men lørdag venter tøffere motstand i semifinalen.

Da møter Tørlen (30) og Håkedal (30) de andreseedede brasilieanerne Talita Antunes og Maria Antonelli. Håkedal/Tørlen er seedet som nummer ni i turneringen.

Slo Europas beste
Tidligere fredag møtte Tørlen og Håkedal møtte Europas beste lag, Sara Göller (24) og Laura Ludwig (23) fra Tyskland, i fredagens andre kamp, og vant 2-0 i sett.

Kampen ble avgjort i det svært spennende andresettet, hvor de fjerdeseedede tyskerne hadde to settballer til 1-1 før niendeseedede Tørlen og Håkedal til slutt avgjorde med matchball nummer tre.

Håkedal og Tørlen har aldri tidligere vunnet en turnering i verdensserien, men har to ganger blitt nummer to.

Ny kamp fredag kveld
Fredagens først kampen vant de norske jentene for øvrig komfortabelt 2-0 da den italienske duoen Daniele Gioria (29) og Giulia Momoli (27) ble slått 21-11 og 24-22.

Norges to andre deltagerlag ble slått ut i første runde, som ble spilt torsdag.

Ett herrepar fortsatt med
Tarjei Skarlund (30) og Martin Spinnangr (22) vant 2-0 i fredagens første kamp, som ble spilt mot de syvendeseedede østerrikerne Gosch og Horst. I den andre ble det også seier 2-0, denne gang over Sebastian Dollinger og Thomas Kaczmarek.

Denne duoen er Norges eneste gjenværende i herrenes turnering.

Like bra gikk det nemlig ikke for Iver Horrem (32) og Øyvind Hordvik (24). Den ferske, norske duoen hadde riktignok Erdmann og Matysik fra Tyskland nede i knestående, men tyskerne snudde 0-1 til seier 2-1. Horrem og Hordvik var i føringen i andre sett, men tapte det til slutt 18-21. Det tredje og avgjørende settet endte 15-12 i tyskernes favør.

Horrem og Hordvik endte dermed på delt 17.-plass i Kristiansand.

Det samme gjorde Vegard Høidalen (38) og Jørre Kjemperud (40), som ble slått grundig 2-0 (21-13, 21-14) av Georgias brasilianske duo Geor og Gia.

Skarlund og Spinnangr møter lørdag duoen Michal Biza og Pavel Rotrekl fra Tsjekkia og er sikret minst niendeplass. Det er nordmennenes beste verdensserieturnering noensinne.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene