Saken oppdateres!

Rosenborg-legenden ble 80 år gammel. Rosenborg melder følgende om dødsfallet onsdag:

«Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at klubbens aller største legende er død. Nils Arne sovnet natt til onsdag stille inn med sin nærmeste familie ved sin side».

Eggen er den mestvinnende norske fotballtreneren gjennom alle tider og ledet Rosenborg til en rekke seriemesterskap på 1990- og 2000-tallet.

- En bauta er borte

Med Rosenborg hadde han også stor suksess i Champions League.

- En av norsk fotballs største personligheter gjennom alle tider, Nils Arne Eggen, er død. Takk for all kunnskap og glede du har gitt oss. Takk for din raushet og engasjement. Hvil i fred! Norge blir rett og slett kjedeligere etter at du nå er borte, skriver tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

- Vi var så heldige å få oppleve deg, Nils Arne Eggen. Kunnskapen din og formidlingsevnen din. Men mest av alt rausheten du viste oss ved å dele alt med oss så mange ganger. Takk for alle gode minner. En bauta er borte. Norsk fotball er så mye fattigere nå: Hvil i fred! skriver tidligere trener Lars Tjærnås om dødsfallet.

Helseutfordringer

De siste årene har Eggen slitt med helseutfordringer. Han måtte blant annet amputere deler av begge beina. Det tok imidlertid ikke motet og livsgleden fra RBK-profilen.

– Det er jo klart at man blir litt irritert når man må mobilisere nesten på maks for å komme seg på do. Det blir andre former plattformer å mestre ting på nå, som å få i seg mat og stelle seg, sa han i et intervju med NTB i 2019.

– Jeg har prøvd med en fot, og det har gått bra. Det er en utfordring, og da må man ta det som det. Dette dreier seg jo egentlig om samme drivkrefter som da jeg spilte meg inn på Rosenborg som 18-åring og senere landslaget for lenge siden, la han til.

Imponerende merittliste

Totalt har han ledet norske lag til 15 seriemesterskap. Hele 14 av dem kom med Rosenborg, mens han også vant ligagull med Moss i 1987.

Seks cupmesterskap har han også på merittlisten som fotballtrener.

Som spiller gjorde Eggen det også bra. I 1965 var han med å vinne den norske toppdivisjonen med Vålerenga, mens det ble to ligamesterskap med Rosenborg.

Som spiller fikk han i tillegg 29 landskamper for Norge.

Eggen ledet trønderklubben som hovedtrener i hele seks perioder. Den første 1976, mens han for siste gang satt på benken som trener var i 2010.