Gå til sidens hovedinnhold

Nilsen: - Blir litt lei meg

Steinar Nilsen ledet Tromsø til 6. plass, men likevel forsvant klubbens beste spiller til en av konkurrentene.

Steinar Nilsen sitter i en solseng på Gran Canaria da Nettavisen ringer. Der satt han også da Lars Iver Strand skrev under for Vålerenga tidligere denne uka.

Han respekterer Strands ønske om en ny utfordring etter sju år i klubben, men innrømmer at det er vanskelig å akseptere at Tromsø, landets 6. beste klubb, utvikler spillere for så å miste dem til en av konkurrentene. Strand var Tromsøs beste spiller på Nettavisens spillerbørs denne sesongen.

- Tungt for kropp og sjel
- Jeg blir litt lei meg som fotballtrener, sier Nilsen til Nettavisen.

- Det har ingenting med Lars Iver å gjøre. Jeg ønsker ham alt godt. Han har vært sju år i Tromsø, og sju år i en klubb kan være nok. Men det er trist at vi ikke klarer å beholde spillerne vi selv har utviklet. Det er trist at de går til en konkurrent, fortsetter han.

Han forstå at det er markedskreftene som rår, men har like fullt vanskelig med å akseptere det.

- Det er vanskelig å henge med på den karusellen som skjer blant 4-5 klubber i Tippeligaen nå. Det er noen som har noen voldsomme økonomiske muskler, og det gjør det vanskelig for oss. Akkurat det er tungt for kropp og sjel. Som trener, som den som sitter med hovedansvar for resultater, er utviklingen vanskelig å erkjenne og godta. Jobben som trener blir ikke akkurat enklere, sukker han.

Tre nye på plass
Tromsø må derfor jobbe på en annen måte, og Nilsen håper at toppspillere ser at klubben har erfaring i å utvikle spillere til et europeisk nivå. Morten Gamst Pedersen er kanskje det beste eksemplet, men i år har også Patrice Bernier gått fra Tromsø til Europa.

Nordlendingene har også sikret seg Miika Koppinen (fra RBK), Keijo Huusko (fra Strømsgodset), Tommy Knarvik (Sandefjord) og Kevin Larsen (fra Lyn). Det sier noe om at situasjonen ikke er helsvart.

- Jeg tror vi kan ha en sjanse. At disse kommer til oss betyr nok at de ser at man kan spille fotball her, utvikle seg videre og så ta steget til Europa. Og jeg skal egentlig ikke syte i forhold til økonomien. Vi har den økonomien vi har, og den er ikke bare dårlig. Men jeg skulle gjerne hatt litt mer til spillerinvesteringer og utvikling, sier han.

Start-trener Arne Sandstø, med lang fartstid i Odd Grenland, forstår Nilsen.

- Jeg kjenner godt den følelsen han sitter med, sier Sandstø.

- Selger man noen til utlandet så slipper man i alle fall å møte dem igjen hver helg. Men som trener i Tromsø så er det nok bare noe han må venne seg til uansett - med mindre klubben klarer å øke voldsomt i volum de neste årene. Da jeg sa ja til en jobb i Odd så visste jeg at det var en klubb med markant mindre budsjett enn andre. Da vet man også at man ikke får beholde de beste spillerne i altfor lang tid, sier han.