RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nilsen har stallen i form

Både Viljar Svarta og Viggvar imponerte stort på Hagmyren sist, og trener Arne Nilsen har flere outsidere i kveldens V5 på hjemmebanen Leangen.

Her finner du Nettavisens V5-tips til Leangen.

Her kan du laste ned komplett program til alle løp på Leangen.

Det er noen hester som skiller seg litt ut i 2. løp/V5-1 og 10 Persevs som er Nilsens oppsitt får det nok tøft med å vinne her.

-10 Persevs har fått bakspor og hemmes en del av det. Han møter på tøffe hester og vi må si oss fornøyde med en fin premie, tror trener og kusk Arne Nilsen.

Sterk til slutt
Utover kvelden øker sjansene for å vinne løp for flytkusken. Året begynte på strålende vis med seks seire i januar. Etterpå har det gått litt tråere, men de to pinnene på Hagmyren vitner om at stallen har kommet i sommerform. Tidsmessig skal 15 Viljar Svarta ha en topp sjanse i 3. løp/V5-2, men sporet kunne alltids vært bedre.

-Det blir ikke lett å hente tillegg på de to strekhestene 3 Storeng Støveren og 5 Harsjøknekten. Dessuten står vi i bakspor og da kan det fort bli 40 meter fram til lederhesten. 15 Viljar Svarta var veldig god på Hagmyren og gikk 31.1/2180 meter. Hun fikk akkurat det løpet hun liker da, for det er ingen fordel at jeg bruker henne for mye fra start. Hun går en desto sterkere sisterunde! Hun har sjansen til å vinne igjen, men det må klaffe en del. Hvis en garderer med tre-fire hester, må hun med, informerer Nilsen.

3 Merci`s Super Boy (4. løp/V5-3) har ikke imponert så langt, men kusken synes han har et fint løp på papiret i dag.

-Han har ikke vist noe seiersform den siste tiden, men han står fint inne i løpet i dag og kan hente seg en fin premie og kanskje en trippelplass, opplyser Nilsen.

To rekorder på de siste tre startene
7 Viggvar (5. løp/V5-4) var et hav foran konkurrentene på Hagmyren og fikk endelig uttelling for sin flotte form. I løpet av de tre siste startene har niåringen rekordforbedret seg både på auto og volte, og hingsten virker til å være bedre enn noen gang.

-Han var kanongod sist og kunne stått med to strake seire nå, men nest sist satt vi hermetisk fast og da vi skulle gå ut, sparket han oppi sulkyen foran, dermed feilet han. Normalt er han veldig travsikker, men sporet er litt sjanseartet, siden vi kan bli sittende fast innvendig. På bakgrunn av hvor god han var sist, er han min klarte beste vinnersjanse i dag og må på bongen, forteller Nilsen som melder om flott sommervær også i Trondheim.

Likedan som mora
Det er ikke lett å bli klok på 3 Vesle Helda, som galopperer helt uten motivasjon så å si hver gang. Kapasiteten er velkjent, men kan vi noen gang få se en stabil utgave av 3 Vesle Helda?

-Mora Høgda Helda var helt likedan, men la av seg disse taktene etter hvert og roet seg som 5-åring. Jeg vil tro at Vesle Helda også vil vokse av seg disse unotene, men det er veldig ergerlig at hun skal galoppere bort så mye penger som unghest og talentet er så stort. Det er helt umotiverte galopper og jeg vil tro at det er fordi hun ikke er blitt voksen enda. Det er en stor fordel å ligge langt fremme, men hun fungerer egentlig vel så bra i rygg som i tet. Hun er som vanlig en stor outsider og må på bongen, sier Arne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere