RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nilsen og Ølstøren vurderer sine V5-sjanser.

Arne Nilsen og Boye Ølstøren er begge sentrale under kveldens doble V5-omgang på Leangen. Her kan du lese hvordan de vurderer sine muligheter.

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Leangen.

Her finner du Nettavisens tips til V5B på Leangen.

Nestor Arne Nilsen har hatt en sterk innledning på sesongen. Ti seirer har det blitt på hjemmebane, og flere kan det bli i dag. Nilsen sitter opp bak fire aktuelle V5-kandidater. Det sikreste kortet er Hellepål i 5. løp/V5A-4/V5B-1.

- På kapasitet er nok Vesle Helda den sterkeste kandidaten, men hun er ikke til å stole på. Så jeg ser vel Hellepål som min beste mulighet, sier Arne Nilsen.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

Veteranen har latt seg imponerer av den sju år gamle Pålex K.-sønnen.

- 7 Hellepål har levert noen meget sterke innsatser i det siste. Han har vært utrolig god, bedre enn jeg hadde trodd han skulle være. Han var veldig variabel tidligere, men nå har han stabilisert seg. Fortsetter han den flotte utviklingen, har jeg god tro på en ny topplassering, sier Arne Nilsen.

- 9 Vesle Helda (3. løp/ V5A-2) innehar en voldsom kapasitet. Hun har et herlig trav og kan nå langt, men er barnslig og usikker ennå. Galoppen kan komme hvor som hels og når som helst, uavhengig av tempo. Holder hun seg til travet og er like god som sist, tror jeg på ny seier, sier Nilsen.

- 3 Trons Victor (2. løp/V5A-1) er vanskelig å plassere etter pause. Det manglet litt på løpstilbud, og han trengte litt fri etter noen sterke løp på nyåret. Viser han seg like god som før i vinter, er han med helt i toppen igjen. Sporet er bra og jeg bør være sikret en fin reise. Han kan løse fort bak bilen, men er variabel og løste dårlig sist. Jeg håper han har en bra dag. Da bør vi kjempe om seieren, sier trønderen.

Litt usikkerhet er det rundt debutanten 4 Viljar Svarta i 7. løp/V5B-3. Hoppa har stått på stallen til Nilsen i en og en halv måned.

- Merra kan bli bra på sikt, men det er trolig for tidlig. Hun er lite spisset. Vi velger likevel å prøve oss for dette var et fint løp på papiret. Jeg har kjørt 1.35 på sisterunden i noen hurtigarbeid. Jeg håper hun kan 1.36-37 på distansen. Vi får se hvor langt det rekker, og hun kan være aktuell på bred gardering, avslutter Nilsen, som ikke kjenner 3 Creek’s Pippi i 4. løp/V5A-3.

Boye Ølstøren har vunnet det meste som er å vinne på norske travbaner. Nå er ikke trønderen like sugen på å reise landet rundt på løpskjøring og trives utmerket i rollen som ansvarlig for hestene til hardtsatsende Nils Munkhaugen.

-Jeg trives veldig bra sånn som jeg har det nå. Å slippe å jobbe døgnet rundt med egen stall og ha alt ansvaret selv, er et privilegium og jeg setter stor pris på å endelig ha litt fritid og ordnet arbeidstid. Dessuten er hestemateriellet veldig spennende og vi har mange unghester, både to og treåringer, som jeg ser frem til å komme ut i banen med. Jeg tror både Munkhaugen og jeg nyter godt av dette samarbeidet, og forhåpentligvis får han brukt den fine transporten sin til andre reiser enn mellom gården og Leangen etter hvert også, kommenterer Ølstøren spøkefullt.

6 Living Alv i 4. løp/V5a-3 har vært ganske tøft ute to ganger på rad, med en seier og en andreplass som resultat. Nå er selskapet billigere enn de siste gangene og sjansen for en topplassering bør derfor være enda større i kveld.

- Denne gangen har 6 Living Alv et fint løp på papiret og det er lettere imot nå enn de forrige gangene. Han har bevist at han hevder seg fint i grunnlaget og det skal være en del å gå på. Feilfritt bør han ha en fin vinnersjanse, og galoppfaren er ganske liten, så sporet har ikke så veldig mye å si. Det ser ut til at banen blir fin, kanskje litt hard. I hvert fall skal det passe 6 Living Alv bra. Det har ikke kommet noe nedbør her på lenge, og akkurat nå er det -2 grader og fint vær. Vi legger ikke opp taktikken på forhånd, det må vi se an underveis, men han skal i hvert fall regnes på V5-bongen, synes Boye.

6 Zodiak blir stor favoritt i 6. løp/V5a-5/V5b-2. På tillegg skal Boye kjøre 10 Fernando de Hess.

- Dette er egentlig en bra hest, men han begynner å bli gammel og vinner ikke så ofte lengre. Nå står vi på tillegg bak gode hester, så herfra blir det å smyge med til en best mulig premie, uttaler Ølstøren.

Selv om Boye er ansatt hos Munkhaugen, har han fortsatt fem-seks hester igjen hjemme. En av dem er kapable, men usikre 6 Alm Sentan som kommer ut i 7. løp/V5b-3.

- Han er håpløs og tida begynner å renne ut for ham nå. Det er plenty kapasitet og fart, men det hjelper ikke når han bare galopperer i løp. Forrige gang hadde vi på skylapper, men da ble han altfor hissig; de plukker vi av nå. I tillegg er han behandlet i et bakkne etter det siste løpet, mulig at han kjente litt på det også. Han galopperer for alt og det er ikke alltid like enkelt å vite hvorfor. Sporet er et av de beste vi kunne fått, og jeg håper på feilfri avgang. Jeg kjører på sikkerhet og prøver å bære ham rundt. Feilfritt kan han sikkert 1.35-.36/2100m og det skal jo holde langt i dette selskapet. Han bør vel med på bongene som en liten outsider, men en må ha med mange andre i tillegg, for dette løpet er veldig åpent hvis 6 Alm Sentan skulle galoppere, forteller Boye om den galopplystne vallaken.

Forrige mandag vant 4 Ramstein overlegent etter et løp fra dødens. Med et løp i kroppen, skal formen være stigende og vinnersjansen enda større.

- Normalt skal 4 Ramstein være enda bedre enn sist, dahan vant kontrollert og forholsvis lett. Selskapet er mulig litt skjerpet, men han er god selv også. Nå er det full vei, og det er en fordel. Han er ikke så rask fra start og taper normalt en del til å begynne med, men han går alltid til mål. Det er heller ikke så stort felt, så det blir neppe posisjonsproblemer. Han ser fin ut i trening, men er enda litt fersk og kan galoppere. På bakgrunn av det han har vist, bør han ha en solid vinnersjanse, mener Boye.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere