RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nilsen overtok som tolk

En skuffet og utålmodig Tromsø-trener Steinar Nilsen overtok rollen som tolk da Roma-trener Luciano Spalletti skulle oppsummere UEFA-cupoppgjøret på Alfheim.

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen) TROMSØ - ROMA 1-2 : - Det var en vanskelig kamp. Vi møtte en tøff motstander som klarte å utnytte sine egne styrker, oversatte tolken før den tidligere Italia-proffen fra Tromsø tok over da tolken nølte et øyeblikk.

- ¿og så sier han at han synes seieren var rettferdig, for de hadde tross alt et skudd i tverrliggeren.

- Jeg stoler på at Nilsen oversetter riktig, smilte Spalletti.

«Lynforbanna»
Og selv om også lysluggen fra Kvaløysletta smilte under møtet med norsk og italiensk presse, hadde han ingen problemer med å innrømme at smilet hans var en smule stivt for anledningen.

- Ja, jeg innrømmer at jeg er direkte forbanna akkurat nå. Jeg er alltid lynforbanna når vi taper fotballkamper, men i dag - når vi taper på grunn av konsentrasjonssvikt - er det grunn til å gremmes, mener Nilsen, som oppsummerte Romas to scoringer med konsentrasjonssvikt fra egne spillere i avgjørende situasjoner.

- En fullstendig unødvendig måte å tape på. Jeg skulle være mann nok til å erkjenne nederlaget om vi hadde vært spillemessig underlegne. Det var vi ikke. Vi hadde sjanser nok, sier han.

Og særlig i førsteomgang var Tromsø sterke på Alfheim. Etter en noe avventende åpning trykket etter hvert tromsøværingene det italienske stjernegalleriet alvorlig på hæla. Selv ikke Samuell Kaffours scoring etter Romas første sjanse klarte å dempe entusiastiske nordlendinger, som fikk belønning for sjanseovertaket da toppscorer Ole Martin Årst utliknet seks minutter senere.

Andreomgangen ble italienernes. Roma skapte et overtall av sjanser, og kunne gjerne ha scoret allerede da Daniele de Rossi satte skuddet i tverrliggeren kvarteret før slutt. Men kampens aller største sjanse var det Tromsøs Stephen Ademolu som hadde, da han på den påfølgende kontringen maktet å bomme på åpent mål - fra fire meters hold.

Ekstratrening
- Sjansen til Stephen var så svær at den ikke trenger noen kommentar fra meg. I tiden fremover skal han få terpe avslutninger på trening. Neste gang han befinner seg i en liknende situasjon, skal han score mål. For hadde han truffet med den han hadde i dag, ville vi også vunnet kampen. Uten fnugg av tvil, mener trener Nilsen.

I stedet kunne Romas innbytter Leandro Cufre smykke seg med tittelen matchvinner, og la tromsøværingene stå slukøret og tomhendt tilbake.

- Sånn er det med italienerne, oppsummerte Patrice Bernier.

- De tar det de får, og trenger ikke mange sjansene. Jeg synes synd på Stephen akkurat nå, sier han.

Toppscorer Ole Martin Årst deler ikke Berniers opplevelse av lagkameraten.

- Stephen fikser dette, og trenger ingen trøst. Han har masse selvtillit, og kommer sterkere tilbake. Det gjør vi også. UEFA-cupen er ikke over for vår del. Vi har masse å spille for fortsatt, og vil komme sterkere igjen.

- Hvordan var møtet med italienske midtstoppere?

- Jeg møter mye tøffere midtstoppere hver helg i den norske eliteserien. Jeg er på ingen måte imponert, og synes vi - sammen med Viking og Rosenborg - har vist at den norske fotballen holder høy kvalitet. Den norske treningskulturen er sterk, og det høster norske lag fruktene av nå, mener Årst.

Akter seg videre
Om det er noe de italienske forsvarsspillerne imponerer Årst med, så er det evnen til å pådra seg dommerens sympati. Ifølge eliteseriens toppscorer fikk dette to fatale følger for Tromsø.

- For det første stiller jeg meg undrende til at Bjørn Johansens scoring blir annullert. Det er ikke mer knuffing i feltet i den situasjonen enn det pleier å være ved enhver dødballsituasjon. Dessuten mener jeg det er latterlig at jeg selv får gult kort i en situasjon som jeg mener er en helt grei duell, hevder han.

Det gule kortet gjør at Årst må stå over neste UEFA-cupkamp - borte mot Strasbourg 3. november.

- Hva har det å si for mulighetene til å hente poeng på bortebane ?

- Det betyr at en annen spiller får sjansen til å vise seg frem, sier Nilsen - og er klar på at Tromsø IL har ambisjoner om avansement til sluttspillet i turneringen.

- Vi skal ta poeng på bortebane også, hevder han.

Lettet Spalletti
Den bragden har Roma med seieren over Tromsø allerede klart. Til trener Spallettis store tilfredshet. Han erkjenner stor lettelse etter en tøff serieåpning i den italienske serien.

- For oss var dette en veldig positiv opplevelse. Etter to strake nederlag kommer vi hit og møter et fysisk veldig sterkt lag. At vi besto denne tøffe testen gir oss viktig selvtillit, mener han.

Til helga venter det ham et lurveleven når Roma møter Lazio i et følelsesladd lokalderby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere