RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nina Solheim viste gullform

Sist oppdatert:
Nina Solheim viste gullform da hun gikk til topps i det prestisjetunge åpne canadiske mesterskapet i taekwondo søndag kveld.

Med 400 utøvere fra 30 nasjoner viste det store norske OL-håpet glimrende form. I finalen i 67 kilos-klassen slo hun en annen OL-favoritt, Mouna Benabderrassoul fra Marokko, 6-4. 24-åringen fra Namsos vant en fortjent og klar seier, heter det i rapportene fra Canada.

- Til tross for store problemer i begynnelsen av turneringen med kansellerte flyavganger og sykdom hos trener Michael Jørgensen, ble mesterskapet her i Montreal en solid generalprøve før OL for Nina, sier Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

OL-treneren ble plutselig syk og måtte holdes i karantene på hotellet, men kampdagen var han frisk nok til å være med igjen. Likevel innvirket dette selvsagt på forberedelsene.

Merket ikke skaden
Nina Solheim gikk mange tøffe og knallharde kamper i innledningen av turneringen, og det gledelige sett med norske øyne er at hun ikke merket noe til skaden hun nettopp er operert for.

Positivt var det også at hun hadde full kontroll mot den marokkanske jenta i finalen. Solheim dominerte kampen fra første stund, og det første poenget fikk hun etter bare noen sekunder. Hun holdt kontrollen til det hele var over og var aldri truet.

- Jeg er kjempeglad for seieren og at alt fungerte perfekt. Dette er et klart bevis på at jeg er på rett vei med tanke på OL, sa Nina Solheim etter at turneringen var over.

- Det er klart dette var en viktig generalprøve før Aten-OL, og nå er jeg bare kjempeglad for at jeg taklet alle utfordringene, sa Solheim etter å ha inntatt toppen av seierspallen. Der håper hun å holde seg til over OL.

Bronse
Tvillingsøsteren til Nina Solheim, Mona, klarte bronse i Montreal. Hun tapte 2-3 i semifinalen til Edna Diaz fra Mexico i 63 kilos-klassen. Senere vant den mexicanske jenta også finalen.

Før turneringen var det storm og veldig dårlig vær som gjorde at den norske troppen ikke kom seg videre fra New York til Montreal med fly. I stedet måtte den norske troppen leie bil og kjøre hele veien opp til den canadiske hovedstaden. Det gjorde at utøverne gikk glipp av viktige treningsøkter før turneringen, men likevel viste det seg at det ble medaljer. Jo, både Nina og Mona Solheim viste stor styrke.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere