Gå til sidens hovedinnhold

Nisja ordnet tre poeng mot Sogndal

Stavanger (NTB): Sogndal så ut til å ta poeng i fjerde kamp på rad, men ni minutter før slutt fikset Vidar Nisja 2-1-seier for Viking hjemme i Stavanger.

Vertene fikk stort sett styre kampen som de ville mot et noe tamt Sogndal-lag, men skapte ikke all verden av sjanser. Scoringer av Nisja og Johan Lædre Bjørdal var imidlertid nok til å vinne for første gang siden 21. september.

Viking hadde ballen mye i starten og tok fortjent ledelsen på et hjørnespark etter 26 spilte minutter. Trond Erik Bertelsen slo inn, og i feltet var Bjørdal sterkest og stanget inn 1-0 fra kort hold.

Sogndal virket tannløse, men fikk en noe heldig scoring på et godt tidspunkt like etter pause. Bjørdal burde ha klarert den lange ballen mot gjestenes spissduo enkelt, men bommet. Deretter var Ulrik Flo var sterk og god da han fikk med seg ballen og hamret den opp i nettaket.

Bortelaget virket fornøyd med ett poeng og la seg lavt, men måtte til slutt se en ny ball snike seg forbi Kenneth Udjus. Nisja fikk ballen fra Trond Olsen ved kanten av 16-meteren og plasserte den utakbart i mål via lengste stolpe.

Flere scoringer ble det ikke, og Sogndal gikk glipp av viktige poeng i nedrykkskampen. Fredrikstad på kvalifiseringsplass er tre poeng bak og møter Brann på hjemmebane mandag. Viking tok seg på sin side forbi Haugesund, Vålerenga og Brann opp til 5.-plass på tabellen. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn