*Nettavisen* Sport.

NISO refser Stabæk

Lars Bohinen og Stabæk får kritikk for sin fremgangsmåte i Alanzinho-saken.

25.01.08 15:33

Det var tirsdag at Stabæk la ut en oppsiktsvekkende pressemelding på klubbens hjemmeside, hvor det blant annet hevdes at «Alanzinhos agent har krevet summer som er nesten på Premier League-nivå». Senere samme dag kommenterte Lars Bohinen lønnsryktene overfor NRK, og gjentok påstanden om brasilianerens lønnskrav. «Det er på Premier League-nivå», er sportsdirektøren sitert på hos NRKs nettsider.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRAVEL: Silje Vaadal i NISO har mye å gjøre. Foto: Stian Lysberg Solum,SCANPIX.

Sterkt kritisk
Dette er uttalelser som får spillerorganisasjonen NISO til å se rødt.

- Dette er veldig uryddig, tordner NISOs forbundsleder, Silje Vaadal.

- Lønnsforhandlinger bør foregå mellom klubb og spiller, er Vaadals klokkeklare oppfordring.

Og hun gir seg ikke der. At Lars Bohinen også har gått ut og kommentert Alanzinhos fysiske tilstand offentlig har hun heller ikke sans for.

- (Jeg sa) han virket utrent da han kom på trening etter å ha vært borte fem uker i Rio, sa Bohinen til Dagbladet.no på torsdag.

- Han hadde ikke pust, og flyttet ikke beina, siteres Bohinen på.

- Skal ikke kommentere personalpolitikk
Det liker Vaadal dårlig.

- Hvis han er sitert riktig, så er kommentarene uheldige.

- En sportsdirektør skal ikke kommentere personalpolitikk i media, det er veldig unødvendig, mener lederen for spillernes fagforening.

Provosert Bohinen
Lars Bohinen blir mektig provosert når han konfronteres med Vaadals uttalelser, og mener i stedet at det er NISO som burde gjøre hjemmeleksen sin.

- Hun skyter seg selv i foten. Hvis hun mener at ting ikke burde kommenteres i media, burde hun hørt med oss hvordan situasjonen er før hun kommenterer noe i media selv, sier Bohinen til Nettavisen.

Sportsdirektøren minner dessuten Vaadal om saksgangen.

- Husk at det var agenten til Alanzinho som først gikk ut i media og fortalte om lønnskravet.

- Vi har ikke ønsket å gå ut med summer i media, men når en av de mest profilerte spillerne i Tippeligaen går ut med et skyhøyt lønnskrav, så skylder vi fansen og de rundt klubben en forklaring på hvorfor det ble krasj, hevder Bohinen.

- Storm i et vannglass
Det samme gjelder kommentarene som falt når det gjelder Alanzinhos fysiske tilstand.

- Vi forbeholder oss retten til å si til en agent, eller en spiller, at en spiller er utrent. I dette tilfellet var det naturlig å forklare hvorfor det ble som det ble.

Konklusjonen til Stabæks sportsdirektør er klar.

- Dette med vekta til Alan er storm i et vannglass og skyldes misforståelser, og det provoserer meg at hun kommer med slike uttalelser, er Bohinens krasse kommentar til NISO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.