Gå til sidens hovedinnhold

NISO-Silje tror på seier

- Vi har stor tro på at vi vil vinne fram, sa NISO-leder Silje Johannessen etter at rettsmøtet i saken mot Norges Fotballforbund (NFF) og NHO var ferdig tirsdag.

NISO har gjennom LO gått til sak for å fjerne de kontroversielle reglene om utdanningskompensasjon og overgangsvindu som ligger i NFFs regelverk i dag.

- Vi mener at den tariffavtalen vi har, gir rett til fri overgang, sa Silje Johannessen til TV 2 Nettavisen etter rettsmøtet.

- I Danmark har man fjernet dette med utdanningskompensasjon fordi det er i strid med tariffavtalen, la hun til.

NFFs regelverk tillater imidlertid ikke fri overgang for spillere under 23 år. I disse tilfellene må den nye klubben betale en økonomisk kompensasjon til de tidligere klubbene.

Også overgangsvinduet ønsker NISO å fjerne. I NFFs regelverk står det at en profesjonell spiller kun får spilletillatelse for ny klubb mellom 15. november og 31. mars. I tillegg kan klubber i perioden 1. juli til 31. august hente inn spillere for å erstatte langtidsskadede spillere.

NFF/NHO ga i sin sluttprosedyre under tirsdagens rettsmøte uttrykk for at de oppfatter det som meningsløst å gjøre endringer i dette regelverket, ettersom endringer fra FIFA-hold uansett er på vei i løpet av sommeren.

Dom i saken faller før påske.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot