Gå til sidens hovedinnhold

Nistelrooy til topps

Birmingham og manager Steve Bruce har hatt en strålende start på sesongen, men møtte sine overmenn i Ruud van Nistelrooy og sir Alex Fergusons Manchester United.

MAN UTD - BIRMINGHAM 3-0: Birmingham åpnet sesongen med fire seirer og to poengdelinger på sine seks første kamper. Hovedårsaken er at manager Steve Bruce har fått skikk på forsvaret. Den tidligere Manchester United-stopperen har tydeligvis plukket opp både det ene og det andre i tiden under sir Alex Ferguson.

Bare to baklengsmål forteller sitt om Birminghams start. Men mot United ble det tre.

Toppscorer

Kampen på Old Trafford var relativt jevnspilt inntil Birmingham helt korrekt fikk keeper Maik Taylor utvist da han felte Paul Scholes og lagde straffespark. Inn kom reservekeeper Ian Bennett.

Ruud van Nistelrooy har bommet på straffespark tidligere i sesongen, men satte denne sikkert i mål - akkurat som han gjorde i Champions League-møtet med Stuttgart tidligere i uka.

Målet sørget for at Ruud van Nistelrooy troner alene på scoringstoppen med åtte fulltreffere. Og sammen med utvisningen avgjorde målet langt på vei kampen.

- Det var uheldig for Birmingham. Keeperen måtte gå for den, og paul kunne ikke unngå av falle. Men dommeren hadde ikke noe valg - slik er reglene, sa sir Alex Ferguson til BBC etter kampen.

Rett etter pause fikk Birmingham en alle tiders mulighet til å utligne, da Jamie Clapham kom fri bak Uniteds forsvar. Avslutningen var dessverre for blåfansen alt for dårlig.

Scholes punkterte

United økte til 2-0 da Paul Scholes fikk god tid til å sikte seg inn på hjørnet fra 18 meters hold. Scholes bommer sjelden på slike sjanser - en flott scoring og fortjent 2-0-ledelse.

Ryan Giggs fastsatte sluttresultatet til 3-0 snaut ti minutter før slutt. 0-3 til tross; Birmingham holder en sterk femteplass, men en kamp til gode. Mens United ligger der de skal - i toppen sammen med Arsenal.

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen