RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nitrist i Stavanger

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Fryktelig lite utfordrende løp for spillerne som vanlig på Forus, og vi kan ikke anbefale folk å tømme lommebøkene i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det har vært en stabil trend i lengre tid at man ikke klarer å stable på bena løp som kan virke fristene for spillerne (små felter og gjennomsiktige løp), og eneste måten man kan gjøre seg forhåpninger om å kunne tjene en slant på denne typen løp er å spille samlebonger.

Veldig ofte kommer det da dog en vinner i et av løpene litt på kanten som man da skjærer klar av (ikke lett å spille Mc Gill sist tirsdag på samlebonger, og V5 gir da snaue hundrelappen...), men vi har ikke noe annet valg i kveld. Innsatsene reduseres dog noe, og det er ikke verdens mest spennende oppsett vi kommer med.

Løpsutskrivningen på dagens arena er under en hver kritikk, og vi får bare håpe at vedkommende som etterfølger nåværende sportsjef (meldt sin avgang) har litt mer fantasi, og hvis ikke er vi kraftig bekymret for omsetningsutviklingen fremover.

Vinn penger på oddsen i kveld: Mange mål i München

Bo, Bo og Bo
De lokale kuskene var nok veldig glad for at Bo Westergaard stod over kjøringen på Forus forrige tirsdag, for gangen før rasket den fremgangsrike treneren med seg hele fire triumfer. I kveld tar han med seg fire hester fra egen stall (kjører selv tre), og vi blir ikke veldig overasket dersom han vinner med samtlige.

I innledningen er det 4 Løjtens Q.C. som skal i ilden, og etter den imponerende triumfen på 17.0 under langt fra optimale forhold sist er det ikke mulig å gardere Enjoy Lavec-sønnen. Dagens konkurrenter holder mildt sagt lav klasse, og 4-åringen blåser nok enkelt rundt de til slutt på ny (Bo kjører på sikkerhet innledningsvis, og i et så lite felt skal han ha god kontroll).

Oldtimeren 3 Lill Adolf fornekter seg ikke, og i en alder av 10 år er Western Winner-sønnen still going strong. Westergaard-traveren var positiv til tredje på 16.5 full vei etter pause sist, og alt annet en seier mot slett motstand i V5-3 vil overaske oss. Vår andre banker for dagen står nydelig inne i dette løpet, og med kun seks deltagere skal det ikke være snakk om at det blir noen posisjonsproblemer underveis.

Dagens mest spennende hest finner vi kanskje i det tiende løpet (utenfor V5-løpene) for dagen, når dansken seler ut 4-åringen 2 Gattuso L. Coktail Jet-sønnen er etter topphoppa Eight Eleven L. med rekord på 13.2, og noe nær en million kroner innkjørt. Det førstefødte avkomet til moren var jo supertalentet First Elven L. som innledet med ni triumfer på ti starter, og det skal bli interessant å se hva denne kan.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Lar seg ikke fange?
Nei, uten at vi kan påberope oss at vi har stålkontroll på montehestene i V5-2 ser 5 Bjørn Sign fra strek ut til å glitrende forutsetninger. 7-åringen holder stålform i begge grener, og på en kjapp sprint på dagens arena mener vi at Smok`n Lantern-sønnen kan vise seg å bli svært vond å fange. Ursterke 9 Kings Centaurus er ingen sprinter, men vi tør ikke helt å avskrive 6-åringen av den grunn. Goetmals Wood-sønnen har vært som et eneste stort eventyr i regi dyktige Kari A. Knutsen, noe hele fire triumfer på seks starter så langt i år forteller alt om.

To hester og litt småvrient
Med kun ti deltakere er løpet skreddersydd for hestene på lengste tillegg i V5-4, og vi blir svært overasket dersom vinneren ikke er å finne på duoen 9 Erga Svarten og 10 Hjertusota. Førstnevnte vant uten å imponere sist på 30.4 full vei, men Sarpen-sønnen kan klart bedre enn det i en feilfri utgave. Sistnevnte satt litt fast i et V75-løp sist, og dagens konkurrenter speeder jo Moe Odin-datteren enkelt ned til slutt på sitt beste.

Finalen ser på forhånd litt mer åpen ut, men vi tror tøft tempo i front innledningsvis vil være til fordel for sterke 8 Grand Tealight til slutt. Viking`s Way-sønnen har falt tilbake til gamle synder de to sist gangene, men nå varsles det om utstyrsendringer som fort kan gjøre susen. Veldig spennende etter pause i ny regi er 10 Mayday Macoy, og New Quick-sønnen er snakk om en tidlig gardering sammen med tetløpende 5 Astral Projection (3 er først til planken, men vi tror han slipper).

Vi spiller gråtass i DD
Med løp i kroppen etter meget lang pause er vi rimelig trygge på at favoritten 4 Kjell Bjarne tar seg av DD-1 (utstyres nå også med halvstengt hodelag, noe som vil gjøre Tap In-sønnen litt mer skjerpet), og vinneren av DD-2 mener vi bestemt er å finne på duoen 2 Valnes Alice (imponerte sist) og 7 Yrneo Boko (skyhøy kapasitet).

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 80, 300 og 640 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Samtlige V5-forslag er samlebonger.

Kjøp en bong og se DD-løpene fra Forus på nrk.no nett-tv i kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere