Gå til sidens hovedinnhold

Njåtun har kontroll før OL

Fornøyd med hvordan kroppen responderte på søndagens 1500-meter.

HAMAR (Nettavisen): Ida Njåtun var Norges største sammenlagtfavoritt før helgens Allround-EM på Hamar.

Etter en helsprekk på lørdagens 3000-meter var sjansene i sammendraget ødelagt for den norske jenta, og hun kom til å bruke søndagen kun for en gjennomkjøring på 1500-meteren, som hun mener er en av distansene under vinterens Sotsji-OL hvor hun har størst medaljesjanser.

Veldig fornøyd
Søndag ble hun nummer ti på 1500-meteren med tiden 1,58,89, drøyt fire sekunder bak nederlandske Ireen Wüst, som vant øvelsen.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg fikk en god følelse, og jeg tar tiden som et godt tegn, forklarer Njåtun etter 1500-meteren.

Asker-jenta forklarer at hun har følt seg tung i kroppen hele helgen, og at hun mangler overskuddet som trengs for å oppnå gode tider.

- Nå blir det veldig mange rolige dager fremover. Førsteprioritet blir å få overskuddet tilbake. Det blir en del trening, men en del rolige treninger og ingen harde økter, forteller hun.

VM-klar
Søndagens resultat på 1500-meteren sørget for at Njåtun er klar for VM i enkeltdistanser senere i vinter.

- Det er veldig deilig! Jeg skjønte at den plassen sto på spill i går.

Nå venter en treningsperiode i høyden for det norske medaljehåpet i OL.

- Det blir nok veldig positivt å komme til de omgivelsene, mye fint å se på, fjell-luft og sånn. Jeg tror det blir veldig bra, forklarer Njåtun, som forteller at hun kommer til å gå et par testløp under høydeoppholdet.

- Mangler det ekstra giret
Hun er imidlertid ikke bekymret for OL-formen, til tross for at helgens resultater ble dårligere enn hun selv hadde forventet.

- Sånn som de svarene jeg fikk i dag gjør at jeg blir veldig lite bekymret. Når jeg ser at jeg kan ta meg sammen på den måten, i den formen jeg er, så tror jeg at når formen er tilbake så blir det veldig bra, forklarer en smilende Njåtun.

- Jeg har ikke det ekstra giret å gå med. Sånn er det bare. Det er lettere å få tilbake det, enn om det hadde vært teknikken det hadde stått på.

Norges beste kvinnelige skøyteløper mener hun har medaljesjanser i to øvelser i Sotsji.

- 1500- og 3000-metern i OL har jeg pekt meg ut. Jeg ser på medalje som en mulighet, men jeg må først og fremst få tilbake overskuddet og komme til hektene igjen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken