RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Njåtun har kontroll før OL

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Fornøyd med hvordan kroppen responderte på søndagens 1500-meter.

HAMAR (Nettavisen): Ida Njåtun var Norges største sammenlagtfavoritt før helgens Allround-EM på Hamar.

Etter en helsprekk på lørdagens 3000-meter var sjansene i sammendraget ødelagt for den norske jenta, og hun kom til å bruke søndagen kun for en gjennomkjøring på 1500-meteren, som hun mener er en av distansene under vinterens Sotsji-OL hvor hun har størst medaljesjanser.

Veldig fornøyd
Søndag ble hun nummer ti på 1500-meteren med tiden 1,58,89, drøyt fire sekunder bak nederlandske Ireen Wüst, som vant øvelsen.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd. Jeg fikk en god følelse, og jeg tar tiden som et godt tegn, forklarer Njåtun etter 1500-meteren.

Asker-jenta forklarer at hun har følt seg tung i kroppen hele helgen, og at hun mangler overskuddet som trengs for å oppnå gode tider.

- Nå blir det veldig mange rolige dager fremover. Førsteprioritet blir å få overskuddet tilbake. Det blir en del trening, men en del rolige treninger og ingen harde økter, forteller hun.

VM-klar
Søndagens resultat på 1500-meteren sørget for at Njåtun er klar for VM i enkeltdistanser senere i vinter.

- Det er veldig deilig! Jeg skjønte at den plassen sto på spill i går.

Nå venter en treningsperiode i høyden for det norske medaljehåpet i OL.

- Det blir nok veldig positivt å komme til de omgivelsene, mye fint å se på, fjell-luft og sånn. Jeg tror det blir veldig bra, forklarer Njåtun, som forteller at hun kommer til å gå et par testløp under høydeoppholdet.

- Mangler det ekstra giret
Hun er imidlertid ikke bekymret for OL-formen, til tross for at helgens resultater ble dårligere enn hun selv hadde forventet.

- Sånn som de svarene jeg fikk i dag gjør at jeg blir veldig lite bekymret. Når jeg ser at jeg kan ta meg sammen på den måten, i den formen jeg er, så tror jeg at når formen er tilbake så blir det veldig bra, forklarer en smilende Njåtun.

- Jeg har ikke det ekstra giret å gå med. Sånn er det bare. Det er lettere å få tilbake det, enn om det hadde vært teknikken det hadde stått på.

Norges beste kvinnelige skøyteløper mener hun har medaljesjanser i to øvelser i Sotsji.

- 1500- og 3000-metern i OL har jeg pekt meg ut. Jeg ser på medalje som en mulighet, men jeg må først og fremst få tilbake overskuddet og komme til hektene igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere