Gå til sidens hovedinnhold

Njåtun: - Jeg er overrasket og kjempefornøyd

Søndagens plassering lover godt for resten av mesterskapet.

Ireen Wüst (27) ordnet nederlandsk gull også i Sotsji-lekenes annen skøyteøvelse. Hun vant 3000 meter søndag, mens Ida Njåtun tok en oppmuntrende sjetteplass.

Lørdag ble det nederlandsk trippelseier på mennenes 5000 meter, med Sven Kramer på topp. Wüst fikk tsjekkisk og russisk selskap på seierspallen etter at hun i nest siste par gikk inn til vinnertiden 4.00,34.

Martina Sablikova tok sølvet med 4.01,95, mens Olga Graf sikret vertsnasjonens første medalje da hun gikk inn til bronse på 4.03,47.

Wüst gjenerobret tittelen hun vant som 19-åring i Torino-lekene i 2006.

- Nå har jeg vunnet gull i tre OL på rad. Det er ikke til å tro, sa Wüst, som i Vancouver-lekene vant 1500 meter.

- Presset var enormt, men jeg ga alt. Jeg satset ikke på en spesiell tid, jeg prøvde bare å gå et jevnt løp.

Nådde ikke opp
Sablikova har dominert kvinnenes lengste distanser de siste årene, med seks VM-gull på 5000 meter og to på 3000 meter. I Vancouver-lekene vant hun begge distanser, men søndag måtte hun nøye seg med sølv.

Njåtun gikk i par med veteranen Claudia Pechstein (41) inn til 4.06,73. Pechstein vant samløpet og ble nummer fire, men greide ikke å innfri ambisjonen om å ta sin 10. OL-medalje.

- Slik er OL. Det er bittert, men jeg sa på forhånd at det kunne bli alle plasseringer fra første til sjette, sa Pechstein, som er tilbake på OL-isen etter å ha mistet Vancouver-lekene på grunn av dopingutelukkelse.

Overgikk forventningene
Njåtun kom inn til olympisk poengplass fire hundredels sekund foran nederlandske Antoinette de Jong.

- Jeg er overrasket og kjempefornøyd. Jeg hadde aldri trodd det skulle holde så bra, sa Njåtun til TV 2.

- Sjetteplass er den beste plasseringen jeg har hatt på distansen, og jeg kunne ikke vente noe bedre. Dessuten har jeg vært nervøs for 3000-meteren fordi jeg gikk såpass dårlig i Hamar for en måned siden.

Mari Hemmer ble nummer 15 med tiden 4.12,21, også det en oppløftende prestasjon. (©NTB)

Kommentarer til denne saken