Njåtun på femteplass

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mens VM-tittelen gikk til den nederlandske favoritten.

17.02.13 17:09

Njåtun endte på femteplass sammenlagt i VM i Vikingskipet søndag. Det er samme plassering som Haugli fikk i Calgary for seks år siden. Dermed klarte Njåtun målsettingen om å komme blant topp fem.

Mens VM på hjemmebane har vært viktigst denne sesongen, blir OL i Sotsji det store målet neste vinter. Da satser hun på både 1500 og 3000 meter.

- OL blir helt klar hovedfokus. Det skjer en gang hvert fjerde år, og det blir første gang jeg går OL, sa Njåtun.

Framskritt
For to sesonger siden klarte hun en annenplass i verdenscupen på 1500 meter, men hun har tatt store steg på 3000 denne sesongen. I helgens VM fikk hun med seg en tredjeplass på distansen.

- Det er vanskelig å si hvilken som er min sterkeste distanse. Jeg er mye bedre på 3000 meter enn jeg har vært tidligere. Jeg ser at jeg kan være god der også, sa 22-åringen.

Hun tror ikke hun må gjøre store endringer i treningen fram mot OL om et snaut år.

- Det blir nok ganske likt opplegget som er nå. 1500 og 3000 meter er allrounddistanser, sa Njåtun.

Fornøyd
Søndag ble hun nummer sju på 1500 meter med 1.58,41, mens hun endte som nummer seks på 5000 meter med 7.17,26.

- Det er den første 5000-meteren jeg har følt jeg har prøvd skikkelig fra start, og det holdt i cirka åtte runder. Jeg fikk gått det jeg var god for, og da er jeg fornøyd. Etter hvert håper jeg det kan holde helt inn, sa Njåtun.

Hun mente hun stresset for mye på 1500 meter.

- På den distansen må det klaffe fra start til slutt. Hvis du ikke helt har dagen eller maser litt for mye, gir det store utslag, forklarte Asker-løperen.

Nederlandske Ireen Wüst tok sitt tredje strake VM-gull, mens sølvet gikk til landskvinnen Diane Valkenburg. Russiske Jekaterina Sjikhova fikk bronse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.