*Nettavisen* Sport.

Njåtun skal tilbake på pallen

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

To år er gått siden Ida Njåtuns gjennombrudd på skøyteisen.

17.11.12 19:03

Siden har askerjenta ikke vært tilbake på seierspallen.

Mandag er det to år siden Njåtun suste inn til en sensasjonell annenplass på 1500-meteren under verdenscupstevnet i Berlin. Etter det har hennes beste plassering på distansen vært en sjetteplass i Vikingskipet sist sesong.

– Det er lett å tenke at det som skjedde for to år siden er nivået hennes. Stort sett har det vært mellom sjette- og tiendeplass, men det er ikke langt opp til i hvert fall det nederste trinnet på pallen, sa landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

I lørdagens løp i Heerenveen måtte Njåtun nøye seg med åttendeplass. Men hun skal tilbake på pallen. Forhåpentlig allerede denne sesongen.

– Det håper jeg, og det bør være mulig, sier Njåtun til NTB.

– Jeg har vært der før, og jeg har vært nærme. Jeg tror jeg skal klare å komme opp dit, la 21-åringen til.

Toppform i VM
For Njåtun er ikke det viktigste å være helt i toppen i starten av sesongen. Tidligere har hun sluknet utover vinteren, og det vil hun unngå denne gang.

– Det gjelder å våge å trene mer til og med januar enn det hun har gjort hittil. Hun tåler mer trening nå, og dermed vil hun også stå bedre mot slutten av sesongen, sa Pedersen.

Allround-VM på hjemmebane i Vikingskipet er sesongens store mål for Njåtun.

– Jeg skal være i toppform i februar, sier hun.

Riktig retning
I lørdagens løp gikk hun på 1.59,07. Avstanden opp til den canadiske vinneren Christine Nesbitt var 2,72 sekunder. Opp til seierspallen skilte det 1,65 sekunder.

– Jeg er på vei i riktig retning. Jeg var litt for langt unna toppen, men jeg håper å ta innpå en del de neste helgene. Det var langt fra et optimalt løp, sa Njåtun.

Hege Bøkko endte sist med 2.01,21. Sykdom har gjort at hun ikke har vært i slag i sesongstarten.

– Toppfarten er dårlig, jeg har den ikke inne i det hele tatt. Det er synd å si det, men jeg må ta de første verdenscupene som trening selv om jeg har lyst å gå fort, sa Bøkko til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.