RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

NM-åpning med Thorkildsen på topp

Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, mente NM-åpningen i Florø fredag viste mange fine tegn, men Andreas Thorkildsen i spyd var så definitivt på topp.

- Det Thorkildsen presterer er veldig sterkt. Han har meldt seg på i kampen om kongepokalen, og det skal bli spennende å se om andre kan prestere såpass at han får konkurranse om den pokalen, sa Ketil Tømmernes til NTB fredag kveld.

Han og de vel 1000 tilskuerne på den flotte friidrettsbanen i Florø fikk se en NM-åpning på det jevne, der Quincy Douglas 46,70 på 400 meter for menn var det største lyspunktet etter Thorkildsens spydkast.

Thorkildsen imponerte
Andreas Thorkildsen viste tenner. Han imponerte med 81,38 meter i spydfinalen i NM fredag, og nå skal det godt gjøre å frata ham kongepokalen.

- Andre får jo vurdere om dette er godt nok, men det siste kastet mitt på vel 81 meter var brukbart. Det var ikke noe ekstraordinært, men jeg er fornøyd, slo Andreas Thorkildsen fast overfor NTB etter å ha sikret seg en klar seier i spydfinalen.

Okeke i vinden
Aham Okeke vant 100 meteren for menn med 10,52, men her ble publikum snytt for en kjempeduell mellom John Ertzgaard og Okeke, for Ertzgaard tjuvstartet for mange ganger og ble disket allerede i forsøket.

- Synd vi ikke fikk se den duellen på 100 meter, for den hadde jeg gledet meg til, saTømmernes til NTB.

- Hva vil du ellers fremheve?

- Det var et mesterskap med flere fine tegn, men bortsett fra det som allerede er nevnt, synes jeg det var moro at Anne Cathrine Bakken vant 100 meteren for kvinner (12,06 sekunder), sa Tømmernes.

Bakken vant sitt aller første norgesmesterskap i seniorklassen i Florø fredag.

Mesterskapet fortsetter lørdag og søndag, og på avslutningsdagen skal også kongepokalene deles ut.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere