RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NM blir «Pølsas» siste OL-sjanse

Foto: imago/GEPA pictures/ All Over Press
- Ingenting hadde gledet meg mer enn å lage krøll for de som skal ta ut OL-laget, sier Øystein Pettersen.

Det er en knallhard kamp på det norske sprintlaget om å komme seg til OL, og helgens sprintrenn i tsjekkiske Nove Mesto vil bli en viktig arena for de norske herrene som håper på en tur til Sotsji neste måned.

Øystein «Pølsa» Pettersen er regjerende olympisk mester på lagsprint, men ble ikke tatt ut til de kommende verdenscuprennene i Tsjekkia.

- Det var akkurat ikke godt nok for at han skulle komme med til Nove Mesto. Det er ikke noe mer å gjøre med det, sier landslagstrener Arild Monsen til Nettavisen.

- Han var veldig uheldig og ble syk like før det her. Det har nok preget ham litt, sier Monsen.

Nettavisen snakket med Pettersen kort tid før uttaket, og selv om han sier han ikke tenker på OL, er han klar på at NM nå blir hans siste sjanse for å få en eventuell OL-billett.

- Hvis jeg skal til OL, så håper jeg virkelig å overbevise i NM. Ingenting hadde gledet meg mer enn å lage krøll for de som skal ta ut laget til OL. Men jeg tenker ikke mye på det. Jeg går rundt og tenker at jeg skal kose meg på ski, trene godt, utvikle meg og gå så fort som jeg klarer - enkelt og greit, sier Pettersen til Nettavisen.

LES OGSÅ:- Han må på pallen for å sikre OL-plass

Sliter med skøyteprologene
«Pølsa» kan denne sesongen vise til en 27. plass, 53. plass og en 14. plass i verdenscupen i sprint. 53.plassen kom etter en svak prolog i friteknikk i Davos, og han er klar på at det er det han sliter mest med.

- Det jeg har slitt med er skøyteprologene, det er min store utfordring. Klassisk prolog er ikke noe problem og skøyting skal egentlig ikke være noe problem, men akkurat prologen er et problem, sier Pettersen.

Denne helgen gikk 30-åringen Skandinavia-cup i Sverige. Der kunne han glede seg over en 7. plass på skøytesprinten, samt en 6. plass på 15 kilometer klassisk. Sprinten ble vunnet av svenske Emil Jönsson, mens Eldar Rønning vant 15 kilometeren.

- Lørdag gikk jeg en bra prolog og tar med meg det. Jeg er kjempefornøyd med status med tanke på at jeg har vært syk, sier Pølsa.

Nå gleder han seg til Norgesmesterskapet på Lillehammer.

- Jeg gleder meg til NM. Jeg skal trene godt og skal gå så fort som mulig. Jeg får ikke gjort noe annet enn det. OL tenker jeg ikke på, sier Pettersen.

- Nove Mesto blir viktig
For utøverne som skal til Nove Mesto, er Arild Monsen klar på at rennene blir viktig med tanke på OL-uttaket, men han legger til at NM også vil være med i vurderingen når laget skal tas ut.

- Vi har visst det hele tiden, men nå får vi det svart på hvitt, at det blir en kamp om de sprintplassene til OL. Det er små marginer i sprint, så det er ikke noen tvil om at det blir en viktig konkurranse i Nove Mesto, sier Monsen.

Det kan være at ting er klarere etter Nove Mesto og ut ifra prestasjonene løperne gjør der, men NM er også et renn som vil bli sett på. At folk viser form er alltid positivt. Det lønner seg å få gode resultater. Vi har gått gjennom dette med løperne og de vet dette. Det blir spennende, sier sprinttreneren.

Lørdag skal det arrangeres sprint i fristil i Nove Mesto, før helgen avsluttes med klassisk team sprint søndag.

Startskuddet for NM-sprinten går 17. januar på Birkebeineren skistadion.

Norges komplette OL-tropp vil bli offentliggjort 21. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere