*Nettavisen* Sport.

NM kan være over for Bjørgen

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Vurderer å droppe sprinten etter nedturen torsdag.

26.01.12 13:57

VOSS /OSLO (Nettavisen) Marit Bjørgen leder verdenscupen, men ble knust av norske venninner under 10 km fristil under NM på Voss torsdag.

Bjørgen gikk i mål som nummer seks, over minuttet bak vinneren Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Dårlig hele uka
31-åringen forteller at hun har følt seg dårlig hele denne uken.

- Jeg har kjent at jeg ikke har vært helt i hundre de to siste dagene. Jeg kjente det også under oppvarmingen og fikk tidlig under løpet svar på at det ikke funket, sier Bjørgen til Nettavisen.

- Jeg har ikke noe svar på hvorfor det er slik. Det kan sitte i kroppen, eller så er jeg rett og slett sliten, legger hun til.

Kan trekke seg fra sprinten
Bjørgen skulle etter planen gå sprinten fredag, men vurderer nå å trekke seg. Med 13 NM gull fra før er prioriteringen klar for Bjørgen: verdenscupen er langt viktigere enn NM.

- Jeg vil vurdere sammen med støtteapparatet hva som skjer videre. Det er ikke noe vits i å tyne kroppen hvis jeg ikke er i hundre, sier hun.

Landslagstrener Egil Kristiansen har visst om formproblemene til Bjørgen, og var forberedt på at det ikke ville gå spesielt fort med verdenscuplederen torsdag.

- Hun har sagt fra at hun ikke føler seg helt i hundre. Vi var forbredt på at det kanskje ikke kom til å gå så bra i dag. Det er nok ikke så helt sikkert at hun går i morgen. Vi får se, sier Kristiansen.

- Store utslag
Therse Johaug ble hummer to på åpningsdistansen, og var overrasket over at Bjørgen havnet så lagnt bak.

- Hadde kanskje forventet at hun skulle være i toppen, men har du en tung dag så gir det store utslag, sier Johaug.

Vibeke Skofterud ble nummer fem, og mener at Bjørgens plassering viser at det faktisk er stor konkurranse i kvinnelangrenn selv på nasjonalt nivå.

- Det kan svinge for alle. Det er ikke bare å møte opp og ta medalje. Du må være på hugget og du må være i form. Det er klart det er kjedelig for Marit, men kanskje bra for folk flest å se at det ikke bare er å møte opp, sier Skofterud.

Her finner du resultatlisten fra 10 kilometeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.