RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NM kan være over for Bjørgen

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vurderer å droppe sprinten etter nedturen torsdag.

VOSS /OSLO (Nettavisen) Marit Bjørgen leder verdenscupen, men ble knust av norske venninner under 10 km fristil under NM på Voss torsdag.

Bjørgen gikk i mål som nummer seks, over minuttet bak vinneren Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Dårlig hele uka
31-åringen forteller at hun har følt seg dårlig hele denne uken.

- Jeg har kjent at jeg ikke har vært helt i hundre de to siste dagene. Jeg kjente det også under oppvarmingen og fikk tidlig under løpet svar på at det ikke funket, sier Bjørgen til Nettavisen.

- Jeg har ikke noe svar på hvorfor det er slik. Det kan sitte i kroppen, eller så er jeg rett og slett sliten, legger hun til.

Kan trekke seg fra sprinten
Bjørgen skulle etter planen gå sprinten fredag, men vurderer nå å trekke seg. Med 13 NM gull fra før er prioriteringen klar for Bjørgen: verdenscupen er langt viktigere enn NM.

- Jeg vil vurdere sammen med støtteapparatet hva som skjer videre. Det er ikke noe vits i å tyne kroppen hvis jeg ikke er i hundre, sier hun.

Landslagstrener Egil Kristiansen har visst om formproblemene til Bjørgen, og var forberedt på at det ikke ville gå spesielt fort med verdenscuplederen torsdag.

- Hun har sagt fra at hun ikke føler seg helt i hundre. Vi var forbredt på at det kanskje ikke kom til å gå så bra i dag. Det er nok ikke så helt sikkert at hun går i morgen. Vi får se, sier Kristiansen.

- Store utslag
Therse Johaug ble hummer to på åpningsdistansen, og var overrasket over at Bjørgen havnet så lagnt bak.

- Hadde kanskje forventet at hun skulle være i toppen, men har du en tung dag så gir det store utslag, sier Johaug.

Vibeke Skofterud ble nummer fem, og mener at Bjørgens plassering viser at det faktisk er stor konkurranse i kvinnelangrenn selv på nasjonalt nivå.

- Det kan svinge for alle. Det er ikke bare å møte opp og ta medalje. Du må være på hugget og du må være i form. Det er klart det er kjedelig for Marit, men kanskje bra for folk flest å se at det ikke bare er å møte opp, sier Skofterud.

Her finner du resultatlisten fra 10 kilometeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere