Gå til sidens hovedinnhold

Noe av det beste Drillo har sett

Ekspertene forklarer hva som har skjedd med Norge.

Det var før de to kvalifiseringskampene mot Ungarn og Malta at Norge gikk over til 4-3-3. Det systemet har Åge Hareide beholdt siden, om enn med visse korrigeringer underveis borte mot Moldova.

13-3 er det blitt i målforskjell på de fem kampene, og bare onsdagens uavgjort mot EM-vinner Hellas har ikke endt med seier.

- Det har skjedd mye på kort tid, sier TV 2-ekspert Nils Johan Semb til Nettavisen. Før han legger til:

- Endringen kom med omleggingen til 4-3-3 i sommer.

Egil Drillo Olsen er begeistret over det han så på Ullevaal onsdag.

- Dette er noe av det beste jeg har sett av et norsk landslag, og sjansen til å kvalifisere seg nå vel er sånn cirka 50/50.

Hyller enkeltspillerne
Semb mener at Norge står frem som et mye mer komplett lag nå enn tidligere.

- Carew er en gigant, Hangeland er en ener, venstresiden var fantastisk i går, og Bjørn Helge Riises inntreden, med hans løpskapasitet, har betydd mye, mener Semb.

Arild Stavrum slenger også på et navn til.

- Offensivt er vi mye, mye bedre enn det vi var bare for et halvt år siden. I tillegg til de Semb nevner, må Martin Andresen trekkes frem. Han er i mye bedre form enn det han var i vinter, og det er viktig for Norge.

Likevel tar ikke den tidligere Molde-treneren helt av for det norske spillet.

- Vi må være klar over at Norge har spilt mot en del svake motstandere i det siste – Malta, Ungarn, Moldova og et relativt umotivert Argentina.

- Hvor gode vi er, får vi først svar på de neste to kampene, mener Stavrum, som har gått fra å være sikker på at Norge ikke kommer til EM, til bare å være «tvilende».

Kritisk til forsvaret
Hans største ankepunkt er det norske forsvarsspillet.

- I går slipper Norge inn to dødballer, samtidig har Hellas to skudd i treverket. Nøkkelen ligger i det defensive, her må vi få kontroll, sier Stavrum, som mener Norge slet skikkelig på høyresiden i bortekampen mot Moldova.

- Jeg synes ikke det norske stopperparet fungerer bra nok. Hagen er litt for aggressiv, og får en sjanse imot nesten i hver eneste kamp. Da fortrekker jeg heller Ronny Johnsen, som jeg mener er Norges beste stopper, og har den nødvendige roen. Dessuten mener jeg Thomas Myhre bør tilbake i målet. Han har vist hva han står for i en rekke gode landskamper, og en dårlig kamp mot Tyrkia gjør ham ikke til noen dårligere keeper.

Gamletrenerne har trua
Men selv om Stavrum mener Norge har sine begrensinger, og selv om han er skeptisk til sjansene for å kvalifisere seg til EM, er Nils Johan Semb og Egil Olsen større optimister.

- Det var dritflaks at Hellas vant EM, og det er tragisk at de scorer på det eneste de har av sjanser, sier Drillo, samtidig som han påpeker at han kun fikk sett førsteomgangen av onsdagens kamp.

- Jeg er optimistisk på bakgrunn av det jeg har sett. Må vi til Malta for å vinne, så gjør vi det, lover landslagslegenden.

Nils Johan Semb mener ikke overraskende at nøkkelen til et EM-sluttspill ligger i Tyrkia-kampen.

- Utgangspunktet er bra nå som Bosnia er hektet av før vi drar dit. Malta er vi mye bedre enn, og dermed må vi antakelig ta minst ett poeng mot Tyrkia. Slår vi dem, kommer vi til EM, og det tror jeg vi klarer, sier Semb.

Kommer Norge til EM? Ta debatten her.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken