Gå til sidens hovedinnhold

- Noe av det styggeste jeg har sett

Svein-Erik Edvartsen raser etter skrekktakling.

FRISK ASKER - STORHAMAR 4-1:

Get-ligakampen mellom Frisk Asker og Storhamar ble overskygget av en stygg takling som fant sted ni minutter ut i oppgjøret i Askerhallen.

Storhamars Eirik Skadsdammen var ikke i nærheten av pucken da han ble taklet stygt mot hodet av Frisk Askers Kiel McLeod.

Skadsdammen ble liggende på isen en stund, før han fikk hjelp av helsepersonell og lagkamerater til å komme seg av isen.

SISTE NYTT: Skadsdammen heldigere enn fryktet

- Dummeste jeg har hørt
Administrerende direktør i Storhamar, Svein-Erik Edvartsen, raser nå mot Frisk Asker-spilleren og krever en streng straff.

- Den taklingen er helt bevisst, den er med albuen og den er mot hodet. Hvis ikke det der fører til minst 20 kamper utestengelse, skjønner jeg ingenting, sier Edvartsen til Nettavisen.

- Hvem er det som vil sende barna sine i norske ishaller hvis vi skal tolerere slikt spill? spør Edvartsen.

McLeod uttalte til TV 2 at han ikke gjorde det med vilje og at han taklet med skulderen, ikke albuen. Den unnskyldningen kjøper ikke Edvartsen.

- Det er noe av det dummeste jeg har hørt, hvis han sier det. Dette er en type takling som vi må få vekk. Å ta en real fight eller en fair takling er greit, men dette er livsfarlig. Dette er en av de styggeste taklingene jeg har sett.

Vil slå hardt ned på lignende
Hadde en av Storhamars spillere utført en lignende takling, lover Edvartsen at han ikke hadde vært nådig.

- Jeg understreker at det ikke har noe å si hvilken farge du har på drakta. Hadde en av våre gjort dette, hadde vi sagt «du er ordentlig tjukk i hue, håper du blir suspendert lenge.»

Frisk Asker vant kampen 4-1. Eirik Skadsdammen er innlagt på Bærum sykehus til observasjon, og det ser ut til å gå bedre enn først fryktet.

Askerklubben la torsdag kveld ut en beklagelse på sine hjemmesider.

- Vi kjører til tider over Storhamar og vinner fullt fortjent 4-1. Men det er en seier med bismak, dette blir ingen festtale.

- Grunnen er den stygge taklingen av McLeod som gikk voldsomt utover Eirik Skadsdammen som ble liggende på isen. Trist og en svært dum handling av en erfaren spiller. Absolutt helt unødvendig.

- Men man greier liksom ikke å glede seg helt i kveld.

Les hele beklagelsen her

Øvrige resultater i Get-ligaen:

Tønsberg - Vålerenga 3-7

Rosenborg - Sparta 1-2

Lørenskog - Stavanger 4-5

P.S.Mathilde Nilsen ble sittende på benken til Tønsberg Vikings i oppgjøret med Vålerenga.

Kommentarer til denne saken