RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Noen ganger risikerer vi livet vårt»

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Astana-leiren er i sjokk etter Alexandre Vinokourovs dramatiske velt.

Alexandre Vinokourovs siste Tour de France gikk overhodet ikke slik han ønsket det selv.

Drømmen om å bære den gule ledertrøyen, vinne en etappe og fullføre inn til en solid sammenlagtplassering ble spolert i utforkjøringen ned fra Col de Pas de Peyrol - drøye 110 kilometer ut på den 9. etappen søndag.

TV-bildene viste en skadet Vinokourov bli dratt opp fra veikanten av sine lagkamerater kort tid etter at flere ryttere gikk i asfalten.

- Jeg hadde ikke forventet en så dramatisk avskjed med Tour de France. Det var en utrolig stor skuffelse for meg. Men jeg vil også påpeke at det kunne gått mye verre. Skaden vil sette meg ut av spill i ganske lang tid, og jeg vil følge resten av touren på TV for å støtte resten av Astana-laget. Jeg vet at vennene mine på laget ikke vil glemme meg og at de vil gjøre alt de kan for å vinne minst en etappe, forteller Alexandre Vinokourov i en pressemelding.

- Hushovd i ubalanse
37-åringen ble raskt kjørt til sykehuset i Aurillac hvor det ble påvist lårbeinsbrudd (høyre side).

Les også: Favoritter ute av touren

Dimitry Fofonov var også involvert i velten da Alexandre Vinokourov forsvant ned grøftekanten. Han kunne derimot fortsette rittet, etter at han hadde hjulpet kapteinen opp på veien igjen.

- Vi satt godt plassert i feltet, hvor farten var høy, og Garmin-Cervèlo og Omega Pharma-Lotto jobbet godt sammen for å redusere avstanden opp til utbrytergruppen. Det var våt asfalt da vi kom til krappe venstresvingen. Foran oss var det noen som valgte feil svingkurve, Thor Hushovd løsnet skoen fra pedalen og en Lotto-rytteren kuttet plutselig svingen. Vi tok en lang sving med Alexandre, men da Lotto-rytteren gikk i bakken lå vi alle i grøfta.

- Alexandre var egentlig veldig uhelig, han var foran meg og stoppet i et tre. Da jeg veltet reiste jeg meg med en gang, og sa til Alexandre: «Kom igjen, vi fortsetter». Han svarte: «Vent, ikke nå, jeg tror jeg har brukket noe». Jeg klatret opp til ham, og ville løfte han opp, men han var bekymret for om det kunne gjøre han verre, forteller Fofonov, som deretter fikk tak i hjelp.

- Synd for laget
- Vi skjønte at han ikke kunne fortsette, men det vanskelig å akseptere at vi har mistet kapteinen vår, innrømmer Fofonov.

Franske Remy Di Gregorio var også en av rytterne som hjalp Vinokourov opp til veibanen igjen. Klatretalentet skjønte raskt at Astana-kapteinen ikke var i stand til å fortsette rittet.

- Jeg håpet virkelig at det ikke skulle ende på denne måten. Men da vi hjalp ham opp så vi at dette ikke kom til å gå. Vi syklet ettehvert videre, men vi var alle i sjokk. Slik ulykker viser at sykling er en farlig sport, jeg ønsker ikke overdrive det, men noen ganger risikerer vi livet vår. Det er en synd for laget, fordi vi hadde jobbet hardt for ham. Og det er trist for Alexandre, fordi han er en flott person og fordi dette var hans siste tour. Men vi vil fortsette Tour de France for å hedre laget og Alexandre, avslutter Di Gregorio.

Se også: Tourens slagmark i store bilder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere