Gå til sidens hovedinnhold

Nok en favoritt mister sykkel-VM

Tom Boonen er ute med brudd i hånden.

Verken Matthew Goss eller Mark Cavendish ønsket å stå av Vuelta a España så tidlig som de gjorde, men kommer i hvert fall til start i årets sykkel-VM i København.

Det gjør ikke Matti Breschel, som fikk operert inn en plate i fingeren etter en velt i samme ritt.

Nå er det klart at også Tom Boonen er ute av dansen. Belgieren gikk i bakken på den 15. etappen i Spania og pådro seg et brudd i hånden (brudd på skafoidbeinet, for å være teknisk korrekt).

- Jeg lå som rundt 20. mann i gruppen, da jeg plutselig endte opp i asfalten. Det var en rask bevegelse i feltet som var årsaken til dette, forteller 30-åringen i en pressemelding.

Boonen: - Svært skuffet
Han er selvsagt svært skuffet over å ha pådratt seg en skade så tett opp mot mesterskapet.

- Jeg forsto med en gang at dette var noe alvorlig, men jeg ønsket å fullføre etappen og heller ta en avgjørelse sammen med lagets medisinske apparat. Jeg klarte ikke en gang å holde i styret. Derfor var det vrient i det hele tatt å komme seg til mål, forteller Boonen.

- Det er tungt for meg akkurat nå. Jeg hadde noen gode dager på sykkelen og VM kom stadig nærmere. Det var perfekt. Så endret alt seg i løpet av et sekund. Det er klart jeg er skuffet, erkjenner han.

Vant i 2005
Han hadde et annet problem tidligere i uka. Et sittesår i underlivet hans, gjorde nemlig at han måtte gjennomføre rittets tempoetappe stående. Les mer om den saken her!

Boonen ble for øvrig verdensmester i 2005.

Det året ble VM arrangert i Madrid.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken