Gå til sidens hovedinnhold

Nok en overraskelse i Australian Open

Den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova stupte ut av Australian Open etter 6-3, 4-6, 1-6 mot 20.-rangerte Dominika Cibulková mandag.

Sjarapova, som er tredjeseedet i årets turnering, vant åpningssettet i fjerderundekampen 6-3, men deretter fikk hun store problemer.

Den 188 centimeter høye russeren med de karakteristiske skrikene sto for hele 40 uprovoserte feil. Spesielt i det tredje settet gjorde Sjarapova mange flere feil enn motstanderen.

Smerter i hoften

Cibulková utlignet med 6-4 i annet sett. Deretter tok Sjarapova en timeout på grunn av smerter i hoften. Da hun kom tilbake på banen, ble hun regelrett utspilt av sin slovakiske motstander (1-6).

- Slike smerter må du forvente når du tilbringer så mye tid ute på banen. Jeg har ikke spilt min beste tennis her nede, men i de to forrige kampene har jeg likevel funnet en vei videre. Jeg prøvde det i dag også, men hun spilte ekstremt godt, sa Sjarapova.

Sjarapova har ikke imponert i Melbourne i årets første hovedturnering. Hun trengte blant annet nesten tre og en halv time på å slå ut italienske Karin Knapp. Deretter ble det mange feil i tredjerundekampen mot franske Alizé Cornet.

- Jeg gikk på banen og var 100 prosent sikker på at jeg kunne slå henne. Jeg kan slå henne i en viktig kamp, en Grand Slam-kamp. Jeg har klart det før, og jeg vet at hun kjenner meg. Samtidig viste jeg at det ville bli en tøff kamp, sa Cibulková.

Favorittene har stupt ut av Australian Open. I helgen forsvant toppseedede Serena Williams overraskende ut etter tap mot serbiske Ana Ivanovic.

Regjerende mester Victoria Azarenka tok seg derimot videre med 6-3, 6-2 mot Sloane Stephens fra USA. (©NTB)

Kommentarer til denne saken