Gå til sidens hovedinnhold

Nok en rekord av Ndure

Jaysuma Saidy Ndure stormet inn til 6,55 sekunder på 60 meter.

24-åringen, som ble norsk statsborger i fjor, har for alvor tatt steget opp i den ypperste verdenseliten i sprint. Under et stevne i Gent i Belgia i dag senket han sin ferske norgesrekord på 60 meter med ett hundredels sekund.

- Det er helt fantastisk, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Kjetil Tømmernes, til Nettavisen.

- Forbedret start
Han er spesielt imponert over hvordan Ndure har klart å forbedre svakhetene sine.

- Jays har jobbet knallhardt for å bli bedre på de første 60 meterne, som har tidligere år har vært hans svakeste del av løpet. 6,55 viser at han har lyktes med å nå arbeidsmålene sine.

Men knallsterke resultater til tross, det er fremdeles uaktuelt for sprinteren å delta i innendørs-VM om to uker.

- Dette var det siste stevnet hans for sesongen. Jays og trener Olav Magne Tveitå har hele tiden vært klare på at de ønsker å gå på en ny treningsperiode i stedet for å løpe VM. Det er OL som er det store målet for ham, forteller Tømmernes.

Okparaebo ensom VM-deltaker
Også Norges beste sprinter på kvinnesiden, Ezinne Okparaebo (20), deltok i det samme stevnet. Hun løp inn til 7,39 på 60 meter.

- Ezinne har hatt en trøblete sesong, med hamstringsproblemer, men resultatene viser at hun tydelig er på gang igjen, sier Tømmernes.

Okparaebo reiser til VM, og blir dermed eneste norske deltaker etter at også hekkeløper Christina Vukicevic velger å nedprioritere mesterskapet til fordel for satsning mot OL.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene