RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en seier for Bjørndalen

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen tok sin 78. verdenscupseier da han vant sprinten i Pokljuka.

Bjørndalen vant lørdagens renn med 4,5 sekunders margin til den russiske verdenscuplederen Dmitrij Jarosjenko. Svenske Mattias Nilsson ble nummer tre, 11,8 sekunder bak det norske skiskytteresset.

Les også:OL-vinner med høye blodverdier

Åtte bak Stenmark
Lørdagens seier betyr at Ole Einar Bjørndalen står bokført med fantastiske 77 verdenscupseirer i skiskyting. Totalt har han 78, ettersom han også har én seier i langrenn.

Nordmannen skjøt én bom i lørdagens renn, samtidig som han også hadde en god dag i sporet.

- Et kjempeløp, der jeg også hadde litt flaks. Jeg måtte virkelig kjempe i dag, forholdene var ikke akkurat optimale, sier en svært glad Bjørndalen til NRK etter rennet.

Lørdagens seier var nordmannens tredje i verdenscupen denne sesongen. Med sine 78 verdenscupseirer, er han nå kunne åtte unna å tangere den tidligere alpinisten Ingemar Stenmark, som står bokført med 86 seirer totalt.

- En jobbeseier
Den norske skiskytterkongen skjøt feilfritt på lørdagens første skyting, men måtte tåle én bom på den andre. Dermed gikk han ut fra standplass som nummer fem - 16 sekunder bak franske Simon Fourcade, som ledet. Men i mål var altså Bjørndalen best.

- Det er alltid en like god følelse å vinne, i hvert fall etter en jobbeseier som dette. Da jeg stod opp i dag, visste jeg at det kom til å bli tøft - og det ble det også, sier Bjørndalen til samme kilde.

Frode Andresen ble nest beste nordmann med sin sjuendeplass, mens Halvard Hanevold ble nummer 13.

Emil Hegle Svendsen - som tok sin første verdenscupseier fredag - opplevde en liten nedtur lørdag og endte på 25. plass.

Les flere vintersaker i Nettavisens vintersportmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere