*Nettavisen* Sport.

Nok et tennissjokk i US Open

SJOKKERTE: Marin Cilic sjokkerte tennisverdenen da han slo ut Roger Federer i lørdagens semifinale i US Open. Foto: Chris Trotman (Afp)

Marin Cilic herjet med Roger Federer.

07.09.14 10:40

Kei Nishikori fra Japan skrev tennishistorie da han beseiret verdensener Novak Djokovic i semifinalen i US Open lørdag. I mandagens finale møter han en annen sensasjonsmann, Marin Cilic.

Kroatiske Cilic feide 2.-seedede og 17 ganger Grand Slam-vinner Roger Federer ut av turneringen med 6-3, 6-4, 6-4.

Cilic selv var svært overrasket etter kampen.

- Jeg hadde ikke engang trodd jeg kunne spille så bra ved en så stor anledning som dette, sa han til Eurosport etter kampslutt.

Uten de tre store
For første gang på nesten ti år spilles det mandag en Grand Slam-finale for menn uten en av sportens tre store – Federer, Djokovic og Rafael Nadal. Forrige gang var Australian Open i 2005, da Marat Safin møtte Lleyton Hewitt.

Kroaten innrømmer at man den siste tiden har fått mer og mer troen på at det skulle være mulig å slå Federer, Nadal og Djokovic. Det at Stanislas Wawrinka vant årets Australian Open, har vært en døråpner i tankegangen til de spillerne litt lavere ned på verdensrankingen.

- De fleste av spillerne har fått troen og håpet om noe større etter det, sier Cilic ifølge New York Times.

Doping
Forrige sesong fikk Cilic en dopingutestengelse på fire måneder. Han selv mener han er uskyldig, og han utnyttet utestengelsesperioden til å bli en bedre tennisspiller.

Utestengelsen kom som følge av en positiv prøve for et stimulerende middel. Hans egentlige straff var ni måneder, men den ble redusert til fire.

Ny mester
Nå kan altså drømmen om en Grand Slam-tittel gå i oppfyllelse for den 25 år gamle kroaten, som tidligere har en semifinale fra Australian Open i 2010 som sin beste turnering i karrieren.

Når Cilic møter Nishikori mandag, vil man altså få en ny Grand Slam-mester. Heller ikke japaneren har nådd noen finale i en så stor turnering tidligere. Hans beste resultat fra tidligere er en kvartfinale.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.