*Nettavisen* Sport.

Nøkkelen til Hønefoss-suksessen

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Et bunnsolid forsvar har gjort Tom Gulbrandsens til en suksess som Hønefoss-trener.

HØNEFOSS - BRANN 2-0:

HØNEFOSS (Nettavisen): Nær 4500 jublende tilskuere – minus noen hundre fra Bergen – tok av da dommeren blåste i fløyta.

Hønefoss hadde slått Brann – fortjent – og spillerne brukte over fem minutter på å feire foran egne supportere.

Fra tre til ett
Og det er litt av en forvandling Hønefoss har vært igjennom på en måned. 17. april tapte Hønefoss 0-1 hjemme mot Viking. Det sjette tapet på rad i Tippeligaen – og Ole Bjørn Sundgot ble vraket som trener.

På sesongens seks første kamper slapp Hønefoss inn tre mål i snitt.

Siden 17. april har Hønefoss spilt syv kamper. I fire av disse kampene har ikke laget sluppet inn mål. Det har blitt tre seire, to uavgjorte og to tap med Tom Gulbrandsen som trener. Hønefoss har sluppet inn ett mål i snitt per kamp – og nå ligger plutselig laget på kvalikplass.

For første gang i Tippeligaen ligger Hønefoss over streken for direkte nedrykk.

Skal være knalltøffe
- Det viktigste for meg var at vi fikk et trygt forsvarsspill, og det har vi jobbet med hele veien, sier Tom Gulbrandsen til Nettavisen.

- Vi jobber med å ta ut folk. Vi skal være knalltøffe i boksen, og spillerne skal lære å tenke at «min mann skal ikke få avslutte!», legger Hønefoss-treneren til.

Trenerkabalen, med Gulbrandsen og Lars Tjernås i tospann, ligger i øyeblikket hos Norges Fotballforbund. Hønefoss har levert inn sin foreslåtte løsning – siden Gulbrandsen ikke har godkjent trenerutdanning for å trene i Tippeligaen – og er i dialog med forbundet.

Gulbrandsen peker på at terminlista ga Hønefoss solide utfordringer i mai. Vålerenga, Rosenborg og Brann ser ille ut for en nyopprykket klubb, men Hønefoss klarte faktisk å sikre fire poeng på disse tre kampene.

- Ydmyk
- Men jeg er ydmyk, og er klar over at det kan hende at dette ikke fortsetter. Jeg kikket på formbarometeret før Rosenborg-kampen sist, og da lå vi på fjerdeplass. Vi har fått bevist at vi kan spille god fotball – og vi har fått hodene til å fungere, sier Hønefoss-treneren til Nettavisen.

Entusiasmen blant supporterne var i hvert fall ekte og sterk denne søndagen. Det er ikke så ofte så mange står igjen for å hylle sitt lag.

Hønefoss møter Odd borte i siste kamp før VM-pausen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.