Gå til sidens hovedinnhold

Nora Mørk forklarer årsaken til bildene som vakte oppsikt: - Komisk

Rett før kampstart mot Sør-Korea leverte de norske jentene en uventet prestasjon som fikk fram både fnis og latter blant de aller fleste i troppen.

TOKYO (Nettavisen): Vi er vant til blide håndballjenter i Norge, men rett før avkast i kampen mot Sør-Korea i OL søndag, var det ekstra god stemning på gulvet.

De som fulgte kampen på TV, fikk kanskje med seg at det var ekstra brede smil og nesten en litt fnisete tone mellom de norske jentene før kampen.

Dette vakte også oppsikt hos NRK, som i likhet med Nettavisen, dekker Tokyo-OL ringside. Før kampstart ble det påpekt av både kommentator og reporter på indre bane at det var usedvanlig mye smil og latter hos håndballjentene.

I utgangspunktet skulle man tro at nerver og spenning preget gullhåpene. Men verken før eller under kampen var det særlig spor av nerver og Norge valset over sørkoreanerne og vant som de ville. En perfekt start på mesterskapet.

Mørk forklarer

I intervju med Nettavisen etter kampen, forklarer Nora Mørk hva som utløste fnisingen og latteren. Det hadde nemlig med nasjonalsangen å gjøre.

LES OGSÅ: Norge med perfekt OL-åpning i Tokyo, men Nora Mørk tente til: - Jeg var dårlig

- Jeg tror det kom veldig overraskende på oss hvor fint vi sang nasjonalsangen. Det var veldig fint og alle var litt sånn, jøss, det der var bra, sier hun til Nettavisen.

- Det var ikke surt en gang, så det kom ganske overraskende på oss. Det var ganske komisk, sier Mørk videre, som ikke bare var blid i søndagens åpningskamp.

Camilla Herrem, som leverte en sterk kamp mot sørkoreanerne, mener det er viktig med litt humør for å avvæpne de nervene mange går rundt og kjenner på.

- Ja, det er viktig å ha humør og at det er lov å kødde litt. Vi prøver å roe ned og senke skuldrene litt. Det er viktig å si det nå, før vi starter, for det er mange i laget som ikke har spilt OL før og man har lov til å være nervøs, man har lov til grue seg og glede seg. Det er lov til å kjenne på de følelsene der, sier Herrem til Nettavisen.

LES OGSÅ: Norge hånes etter frykt for lekkasjer og spionasje: - Tviler sterkt på det

- De må alle bare vite at vi står sammen og backer hverandre hele tiden. Man må kjenne litt på det her og, det er fint å være med på, sier kantspilleren.

Oftedal: - Betyr mye for oss

Rutinerte Stine Bredal Oftedal, kaptein for Norge, legger ikke skjul på at hun ikke bare har gledet seg til åpningskampen i Tokyo-OL.

- Vi var spente. Vi har følt på veldig mye nervøsitet opp mot det her. Jeg følte likevel at vi er bestemte og da viser egentlig nervøsitet bare at det betyr mye for oss og det gjør det. Jeg følte rett og slett at vi var der vi skulle være, sier hun til Nettavisen.

Før de ankom Tokyo har de norske jentene vært på samling i både Frankrike og et annet sted i Japan. Herrem mener det har vært topp stemning hele veien.

LES OGSÅ: Skjønte at noe ikke stemte etter noen sekunder av Norges OL-åpning: - Jeg så det på den første kontringen

- Ja, jeg synes det. Det var god stemning og nå tror jeg at alle var veldig klare for å starte OL. Vi har vært lenge nok i Japan, så da er det på tide at vi kommer i gang. Alle var bare giret på å starte, mener den norske veteranen.

Hergeirsson med advarsel

Med storseieren over Sør-Korea har Norge fått en drømmestart på mesterskapet. Kamper mot lag som Angola, Montenegro, Nederland og Japan venter videre.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med mye i søndagens kamp, men kommer likevel med en klar advarsel med tanke på de neste kampene.

LES OGSÅ: Kommer med avsløring etter OL-nedturen: - Motivert for en endring

- Man kan sjelden måle et mesterskap ut fra en åpningskamp. Vi har tapt åpningskamper og vunnet mesterskapet, vi har vunnet åpningskamper og ikke vunnet mesterskapet. Det er ingen regel på det der, sier han til Nettavisen.

- Det er også litt vanskelig å vite hvor gode Korea er. Forsvarsmessig er de langt unna, angrepsmessig ganske skarpe, mener den norske landslagssjefen.