I september i fjor ble telefonen til landslagsstjernen i håndball Nora Mørk hacket. Private bilder ble stjålet og senere spredt. Saken nådde media i november.

I et intervju med VG tirsdag hevder Mørk at bildene har sirkulert blant norske herrelandslagsspillere, som for tiden er i Kroatia og kjemper om EM-medaljer.

– Jeg ble helt knust. Det er mitt miljø, og jeg trodde at dette var folk som skulle passe på meg. Jeg ble skikkelig skuffet og lei meg, sier Mørk til avisen.

I midten av desember ble det også kjent at håndballstjernen hadde anmeldt flere personer og krevd 150.000 kroner i erstatning fra samtlige. Til sammen 15 personer fikk brev i posten med kravet.

Les også: Mørk: - Skuffer meg veldig at mange heller vil beskytte vennene sine enn å hjelpe meg

- Utrolig trist

Kaptein på herrelandslaget Bjarte Myrhol ønsker ikke å kommentere saken overfor VG. Ifølge pressetalsmann Lars Otto Bjørnland kjenner ikke Myrhol saken godt nok.

Mørk har også søkt hjelp i eget forbund, dette skjedde i oktober, men har ikke følt at hun er blitt hørt. Det skal være minst to spillere på herrelandslaget som har vært i besittelse av bildene, hevder Mørk, som også har sagt fra til forbundet om at hun vurderer å gi seg på landslaget.

- I 2018 er det utrolig trist at det eventuelt er jeg som må gi meg, mens man tar vare på dem som har gjort noe kriminelt. Jeg trodde jeg skulle møte mer forståelse i møtene vi har deltatt i.

Les også: Nora Mørk la ut bilder av menn som delte de private bildene hennes

Forbundet beklager i brev

Ifølge VG er det blitt avholdt møter, skrevet brev og diskutert på telefon - uten at partene er kommet til enighet om veien videre. Mørk ønsker en offentlig beklagelse for måten forbundet har håndtert saken.

Mandag sendte håndballforbundet et brev til Mørk, som VG har fått tilgang til og publiserer i sin helhet. Her skriver forbundet blant annet:

«Gjennom spesielt den siste perioden erfarer vi at du gir uttrykk for at du ikke opplever å ha fått tilstrekkelig støtte og oppfølging fra oss (Norges Håndballforbund). I denne saken er det opplevelsene og følelsene til den som har vært utsatt for ugjerningen som er det viktigste for oss, og vi beklager at det vi har gjort ikke oppleves som tilstrekkelig og riktig. Vår håndtering av saken er gjort med de beste intensjoner, samtidig som vi erkjenner at noe kunne vært gjort både annerledes og bedre

Her kan du lese hele brevet fra Norges Håndballforbund.

I VG-intervjuet understreker Mørk at hun opplever å ha fått støtte av trener på kvinnelandslaget Thorir Hergeirsson.

Avslo søknad om juridisk bistand

Håndballforbundet mener på sin side at de ikke har hatt til hensikt å dysse ned opplysninger eller somle.

– Det overordnede for oss har hele tiden vært å ivareta Nora og håndtere saken på en så god måte som råd. Forbundsstyret i NHF tar sterkt avstand fra Nora Mørk sine påstander. Det er likevel sterkt beklagelig at Nora opplever det annerledes, skriver håndballpresident Kåre Geir Lio i en epost til VG.

NHF sier dette om spredningen av bildene.

– Det NHF har fått opplysninger om er at noen av spillerne har fått bilder inn på sin telefon. Vi vet ikke noe presist om måten disse er håndtert på av spillerne, bortsett fra at vi har fått bekreftet at bildene er slettet, skriver Lio.

NHF avslo den 25. november en søknad fra Mørk om økonomisk støtte til juridisk bistand i saken.