Gå til sidens hovedinnhold

Nora Mørk tilbake for Norge i storseier over Sverige

Den norske stjernen spilte sin første landskamp siden 2017.

NORGE - SVERIGE 36-20:

Nora Mørk har vært ute med skade i rundt ett og et halvt år, men tirsdag kveld var den norske håndballstjernen endelig tilbake i spill med det norske landslaget.

Oslo-jenta har gikk glipp av VM i desember i fjor, etter at hun pådro seg en kneskade i februar 2018. Det var først ventet at Mørk kun ville være ute i rundt seks måneder på grunn av skaden, men komplikasjoner gjorde ventetiden langt lengre.

- Litt rart, men gøy

Sist gang Mørk var på banen med flagget på brystet var under EM-finale mot Frankrike i desember 2017. En finale Norge for øvrig tapte.

I en privatkamp mot Sverige i Nadderud Arena gjorde 28-åringen comebacket. Det var en tent Mørk som var tilbake og halvveis ut i første omgang kom det første målet.

Det ble med to scoringer på Mørk i denne kampen.

- Det var litt rart, men veldig gøy, sa Mørk til TV 2 etter kampen.

- Jeg vet ikke helt hvorfor det føltes rart. Det var litt surrealistisk, liksom, sa hun.

Etter kampen ventet det et seierskyss fra kjæresten Martin Laumann Ylven. Mørk bekreftet tidligere denne uken at de to er et par.

Sverige, som ble nummer seks i VM i fjor, bak Norge på femteplass, ble ikke noe stort hinder for Thorir Hergeirssons jenter i tirsdagens kamp.

Solid seier

Til pause ledet de norske jentene med 18-10 og etter pause økte de ledelsen ytterligere. Sluttresultatet ble til slutt solide 36-20 i favør Norge.

Emilie Hegh Arntzen ble toppscorer for det norske laget med seks fulltreffere. Vilde Ingstad og Marta Tomac bidro begge med fem scoringer i tirsdagens kamp.

Keeperveteran Katrine Lunde er ute med skade i lang tid og i hennes fravær fikk Andrea Austmo Pedersen og Silje Solberg bekle rollen mellom stengene.

Austmo Pedersen imponerte for øvrig stort da hun kom på banen i andre omgang og vartet opp med en rekke redninger.

Les også

Nora Mørk bekrefter ny kjæreste

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken