Nordavind henter inn flere nye spillere til sitt Counter-Strike-lag.

Den kanskje største profilen som nå er klar for det norske laget er Ruben «Rubino» Villarroel. Nordmannen har tidligere spilt for en rekke internasjonale lag og vil tilføre Nordavind en helt ny rutine, forteller daglig leder i Nordavind Stein Wilmann.

- Vi har holdt på siden midten av desember med å få på plass en lagoppstilling, forteller Wilmann til Nettavisen.

Ruben «Rubino» Villarroel selv er strålende fornøyd med å være på plass hos sitt nye lag. Han forteller at han lenge har ønsket å vende hjem til et norsk lag, men at muligheten ikke har vært der før nå. Nå ønsker han å bidra med sin rutine for å heve nivået i Norge.

- Jeg tror jeg kan tilføre laget disiplin, samt dele min rutine og erfaring for å hjelpe de av gutta som ikke har spilt på det høyeste nivået i så lang tid. Jeg tror jeg har en del av det norsk CS har trengt i lang tid for å ta det neste steget. Vi er mange gode spillere og talenter i Norge, men problemet har vært at de fleste som kom seg på topp gikk til utenlandske lag fordi det ikke var noen muligheter i Norge. Jeg vil styrke lagspillerne mine så vi kan konkurrere internasjonalt, sier Villarroel videre.

Stjernesigneringer

Jørgen «Cromen» Robertsen, Haakon «Radifaction» Tholo og danske Jesper «Tenzki» Plougmann utgjør de tre øvrige signeringene. Haakon «Radifaction» Tholo har fortid i nettopp Nordavind, men forlot klubben for et halvt år siden. Siden den gang har han spilt for flere lag, men markert seg mest i det europeiske laget No Chance.

Det norske stortalentet Håkon «Hallzerk» Fjærli var allerede en del av laget, noe han fortsatt vil være også fremover.

Wilmann mener det er flere ting som taler for at den nye lagoppstillingen skal lykkes.

- Det er flere ting. «Hallzerk» (Håkon Fjærli) har fått et år til med erfaring på høyt nivå. «Radifaction» (Haakon Tholo) er en bedre spiller enn det han var da han forlot oss. Han har lært mye i Red Reserve og No Chance. Så henter vi tre elitespillere. De har mye mer erfaring og et høyere ferdighetsnivå enn spillerne vi har hatt tidligere, sier Nordavind-sjefen.

Leter etter trener

Morten «Zeves» Vollan og Haris «H4rr3» Hadzic har spilt for Nordavind denne sesongen, men duoen blir nå plassert på benken av det norske laget.

Ruben «Rubino» Villarroel blir lagets nye taktiske leder, mens danske Jesper «Tenzki» Plougmann blir lagkaptein.

Wilmann er klar på at laget også ønsker å hente inn en trener, men at det fortsatt gjenstår litt arbeid.

- Vi skal ha en coach, men vi må finne vedkommende først. Disse spillerne holder et så høyt nivå at skal de ha noe utbytte av en coach, så må vedkommende være på et høyt nivå. Det er bare et lite knippe trenere på det nivået i Europa, og de må først være ledige. Det er en sak vi må ta gradvis. Vi gidder ikke ansatte en coach bare for å ha en, sier han.

Klar målsetning

Nordavind var lenge Norges eneste CS-lag som lønnet spillerne. Etter hvert har også Apeks fulgt etter. De to lagene ligger også i toppen av Telenorligaen, som er den norske CS-ligaen.

Wilmann er klar på at en seier i Telenorligaen forventes.

- Det er en lett start sammenlignet med de andre målene, sier Wilmann og fortsetter:

- Vi ønsker også et opprykk til ESEA MDL og så videre til ESL Pro League. Vi ligger i alle fall godt an til MDL. Så er det selvfølgelig å kvalifisere oss til minoren i Berlin i sommer, og forhåpentligvis også til majoren.

I tillegg har laget et mål om å komme seg inn blant de 30 beste lagene i verden på HLTV sin verdensrangering.